בלבול במקום עבודה מעורב

תאריך פנייה: 24.07.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מלי
מתוסכלת נורא
24.07.2015 • 13:55

שלום רב,
אני בזוגיות כמעט שנתיים. שנינו בני 25. יש לנו זוגיות טובה ושנינו יודעים שנתחתן.
יש לי בעיה שמפריעה לי מאוד. אני לא יודעת למה, אבל תמיד מתי שאני מתחילה עבודה חדשה או צריכה להגיע לאיזה מקום אני מפחדת מהאפשרות שאולי אפגוש מישהו שיתפתח לי אליו רגשות. וגם להיפך, אני נורא פוחדת וחושבת על האפשרות שזה יקרה לו.
שנינו בקרוב מתחילים עבודה חדשה.

אני לא יודעת למה זה. תמיד הייתה לי התחושה הזאת בכל זוגיות שהייתי בה.
אולי זה קשור לסיפורים ששמעתי? או קראתי? או שזה אולי קשור לזה שגדלתי בבית בצורה מסויימת (הורים גרושים)?

אני אשמח לדעת ממה זה נובע ואיך אני יכולה להיפטר מהתחושה הזאת??
זה מאוד מפריע לי ואני גם מרגישה לא טוב שאני חושבת על דברים כאלה.

תודה רבה מראש.

ד"ר אורן חסון
להתבלבל במקום עבודה מעורב
26.07.2015 • 21:25

חלי יקרה,
אני לא יודע אם זה ירגיע אותך, אבל לפני כמה שנים פנתה אלי מישהי עם אותה השאלה בדיוק, כך שאת לא לבד...כנראה שזה קשור לחרדות שלך, ומן הסתם - אולי גם לסיפורים ששמעת, ואולי גם לכך שאת עדיין לא סומכת על עצמך שאת יודעת לווסת את רגשותייך. למשל, בנוכחות גברים. זה יכול לקרות כאשר מסיבה כלשהי את מבלבלת בין "נחמדות" ו"מאור פנים", לבין רגשות ואהבה. לא כל מי שיחייך אליך גם בעל כוונות רגשיות. חלק מהגברים שיסתכלו עליך אולי יהיה עם כוונות מיניות, וחלק אולי לא. אבל זה משהו שקורה הרבה בחברה. אם את סומכת על רגשותייך, ועל יציבותם, את יודעת שלא תתבלבלי. אם את יודעת להציב גבולות כשצריך, את יודעת שלא תתבלבלי. אלא שמשהו בך אומר לך שאת לא בטוחה ביכולות הללו שלך. אולי בגלל חוסר ניסיון, ואולי בגלל חרדות - שחלקן אולי קשור בכלל לחשש שלך לאבד את הקשר הטוב שיש לך. נסי לספר לעצמך שאין סיבה שלא תתמודדי עם זה. אחרי הכל, את לא האשה היחידה במקום עבודה מעורב, נכון? וכולן (טוב, כמעט כולן) יודעות שלא להתבלבל כאשר הן בקשר זוגי.רק אם את מרגישה שזה באמת מאיים, מפחיד ולא נעלם, כדאי שתחשבי על טיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083