בלבול בזוגיות: מה לעשות?
מיואש
מתוסכל ושבור לאחר פרידה
⌄
שלום
אני בן 22.5, הייתי בקשר של שלוש וחצי שנים עם בחורה שהתחלנו היא הייתה בת 17 ( ילדה ) ואני הייתי בן 19.
אלו היו שלוש שנים שממש נהניתי מהם הייתי באופוריה , איך יש לי חברה כל כך יפה איך הזוגיות פורחת איך הכל טוב ויפה , בשלוש שנים האלה ניתקתי קשר עם כל החברים שלי לא היה אכפת לי מכלום רק היא והיא והיא אהבתי אותה כמו שלא אהבתי משהו מעולם ונתתי לה את כל חיי.
עד שהגיע הפצצה , בפסח לפני שלושה חודשים היא פתאום באה משום מקום ואמרה לי כך ״ אני רוצה להיפרד , רוצה להתנסות בחיים , רוצה לראות עולם ״
מאז אותו רגע חשכו עיניי , נפל עליי כל עולמי , ניסיתי כל דרך אפשרית להסביר לה שזו טעות שהגברים בחוץ ייפגעו בה שאני מוכן לנסות הכל , והיא קטלה אותי על הסף.
היום , לאחר שלושה חודשים אני עוד לא השתחררתי מכל הסיפור מאז אותו יום אני לא אותו בן אדם רזיתי הרבה , אני בלי מצב רוח , לא נשארו לי חברים בעקבות הקשר איתה שהעפתי את כולם ובחרתי להתמקד בה , אני לא מצליח לתפקד בשום דבר , אני כל הזמן מחפש אותה , מחפש תירוצים לפגוש אותה , והיא לא כואב לה כלום , חסינה , חזקה , שכחה מכל הקשר הזה כלא היה , עיקר התסכול שלי נובע מהחוסר וודאות למה?! מה עשיתי לך כל כך רע?!
בשבוע האחרון אנחנו נפגשים פה ושם רק בשביל לדבר ולמרות שאני מנסה להגיד לה שוב בואי ננסה היא אומרת לי די , אני באמת לא מבין אותה .
אמרו לי תצא עם בחורות אחרות כדי לשכוח אותה , אך אני לא יודע באמת מה נכון ומה לא , אני ממש זקוק לעזרה.
איך אני ממשיך הלאה? איך אני מתמודד בלעדיה ? איך פשוט איך , אני כבר לא יודע מה לעשות אני במצב הכי רע בחיים שלי , תודה על הסבלנות והקריאה.
ד"ר אורן חסון
אחריות על איכות החיים שלך
⌄
מיואש יקר,
אני חושב שהיא עושה משהו טבעי לגמרי, שזה לומר לעצמה - היה לי חבר מגיל 17, אבל אני עוד רחוקה מלהחליט שאני רוצה להתחתן בקרוב. אני עוד לא יודעת מה אהיה כשאהיה גדולה. אני עוד לא בטוחה שאני יודעת עם איזה בן זוג אני רוצה להיות כשאהיה גדולה. יש לי חבר שהיה לי טוב איתו, ושהוא חבר טוב שלי, ושאני אוהבת אותו, אבל לא בטוחה בכלל שזה מה שארצה בהמשך חיי. אני עוד צעירה: יש לי זמן לבדוק. אני רוצה לבדוק.אני מבין שזה פוגע בכך. אני מבין שאתה רוצה להמשיך את חייך איתה, אבל בשביל זוגיות צריך רצון משותף. תחושת חוסר הצדק שלך מובנת, אבל גם הצורך שלה מובן. השאלה היא אם אתה יכול גם להיות אמפתי מספיק, ואולי אפילו אוהב מספיק, כדי להבין גם את הצורך שלה, ולשחרר. ואולי זה יפתיע אותך, אבל גם אתה יכול להתאהב מחדש. אני לא יודע אם בת הזוג הבאה שבה תתאהב תהיה "מוצלחת" כל כך, ואולי לא יפה כל כך, ומכך אתה חושש, אבל מכיוון שאנשים כל כך שונים זה מזה, אין לי ספק שתצליח למצוא מישהי שתהיה מוצלחת יותר בקרטוריונים משמעותיים אחרים, גם אם פחות בקרטוריונים אחרים. ואין לי ספק שתוכל להתאהב שוב, ולמרות זכרון הכאב הישן שלך (ישן בעתיד), תדע להיות שלם עם האהבה החדשה שלך.הכל טרי מאד עכשיו. אתה מיואש עכשיו. אבל אתה צריך לתת לזה זמן, ואם זה לא הולך - לקחת אחריות על חייך ועל הטוב שאתה מחוייב לעשות לעצמך בעתיד, וללכת לטיפול אם צריך. אני לא בטוח שתצטרך, אבל אם תתקשה להתמודד - זכור שגם זו אפשרות. בעיקר, חשוב שתיקח אחריות על החיים שלך ולדאוג לכך שהם יהיו טובים לך.
מיואש
אחריות על איכות החיים שלך
⌄
תודה רבה ד״ר בהחלט סידרת לי דברים בראש
אך יחד עם זאת אין ספק שלשכוח אותה הינו דבר קשה מנשוא
אני מאמין שהזמן יעשה את שלו ואמצא בחורה שתעריך את מה שיש לה .