בלבול בזוגיות: מה לעשות?
מבולבלת
מלחיצה..??
⌄
שלום,
אני בת 26, התחלתי לצאת עם בחור מקסים לפני חודש. החלטתי לקחת את הדברים לאט (שכן, בדרך כלל אני מאד אימפולסיבית בנוגע לענייני מין).ראיתי אותו כמישהו מיוחד שאני רוצה לפתח איתו משהו רציני.הוא לא הבין למה צריך לחכות עם המין כי תפיסתו שונה בעניין, וכשהסכמתי לשכב איתו הוא נבהל כי חשש שעכשיו פתאום נהיה מחוייבים, חשב שאני רוצה לקחת את זה למקום ממש רציני ולקח צעד אחורה. דיברנו על זה ואמרתי שאין לי מושג מה יהיה בהמשך אבל שהוא מיוחד לי ולכן אני רוצה לקחת את זה לאט. (ואכן הוא צדק. באמת ראיתי אותו כמישהו רציני שמתאים לי להתחייב אליו)כשאמרתי לו את זה הוא נרגע אבל פתאום אני נרתעתי.אין לי כוח למשחקי כוחות (הוא מעיד על אבא שלו ככזה שאוהב משחקי כוחות, לימד אותו לזיין כמה שיותר כדי להיות גבר והכניס לו תפיסות שאני חוששת שעלולות להוות מכשול אם אולי זה ייתפתח למשהו רציני)אני מאד מבולבלת וחוששת שוב להפתח ולהתאכזב.
ד"ר אורן חסון
הדרך להרגיש שאת חיה, היא להרגיש
⌄
מבולבלת יקרה,
אני מתרשם מאד מכך שהאינטואיציות שלך עובדות נכון. ראית בו פוטנציאל, והחלטת לשנות את הקצב, כדי ששניכם תפתחו קשר רגשי עוד לפני הקשר המיני. הדינמיקה שהיתה ביניכם בעקבות כך, רק מעידה על כך שזה היה נכון. מכיוון שכך, אני מעריך שכנראה גם התחושת המעורבות שלך לגביו, הן הטובות והן הפחדים, נכונים. לכן את מבולבלת, כי ככה זה כאשר את רואה גם טוב וגם פחות טוב. לכי עם מה שאת מרגישה, ואל תפחדי להפתח, גם אם תתאכזבי בסוף. הדרך היחידה להרגיש שאת חיה, היא להרגיש. וכן, גם לקחת סיכונים. סמכי על האינטואיציה שלך.