בלבול בזוגיות: מה באמת קרה?
מבולבל מאוד
לא יודע מה קורה איתי
⌄
לפני שנה לקחתי סטודנטית שאז הייתה בשנה הראשונה (אני סטודנט בעצמי) בטרמפ. התברר לי שהיא עושה תואר דומה והיא אמרה לי שהיא מתקשה אז הצעתי לעזור לה בקורס שהיא התקשתה בו (הייתי מעביר סדנאות בקורס הזה אז שלחתי לה כמה תרגילים שככל הנראה בכלל אפילו לא נגעה בהם). 3 ימים לפני מועד ב' (לאחר שנכשלה במועד א') היא הזמינה אותי אליה כדי לעזור לה ובאמת הראיתי לה איך לחשוב ולפתור את הבעיות שמציבים בפניה בקורס הזה. היא עברה את המבחן וניסיתי לרמוז לה שאני מעוניין במשהו רציני. עכשיו מה שאני רוצה להתוודות עליו פה זה שאני לא עברתי אף פעם בחיים שלי מערכת יחסים רצינית ואני בן 31 כבר... אז ככל הנראה אני לגמרי לא יודע איך לגשת ולספר למישהי את מה שאני מרגיש... אני גם מאוד ביישן מה גם שהמראה החיצוני שלי הוא לא משהו להתגאות בו... בכל מקרה בסוף סמסטר חורף שנה שעברה דיברנו שוב והיא ביקשה חומר לקורסים אחרים (שכמובן שמחתי לתת לה) גם בסמסטר הקודם כל פעם שהיא פנתה אליי עזרתי לה. בשבוע שעבר היא ביקשה עצה בקניית מחשב וכמו תמיד עזרתי לה כי ידעתי שאף אחד לא יעזור לה. אתמול ראיתי תמונות שלה מחזיקה ידיים עם מישהו אחר במסעדה ואני לא יודע למה מאז שראיתי את התמונות האלה אני בדיכאון ועצבני כי לפי מה שידעתי עד עכשיו היא הייתה פנויה... מה שקורה עכשיו זה שאני מרגיש שפשוט ניצלו אותי ושהשתמשו בי וזרקו אותי וככל הנראה ינסו לעשות את זה שוב. בכל מקרה אני לא יודע מה לעשות איך אמור להיות לי אמון בה ובאחרות ואיך אמור להיות לי אמון באחרות (ובמקרה שלי עושה רושם שהים כבר ריק מדגים)? אני מרגיש כאילו אני סתם עצבני על משהו שלא צריך לעצבן אותי כי לא היה כלום מלכתחילה....
ד"ר אורן חסון
ים בגאות
⌄
מבולבל יקר,
מצב מאד לא ברור. יתכן מאד שהיא באמת ראתה בך ידיד, או מישהו שיכול לעזור לה. אפשרי אפילו שחשה כלפיך רגשות כנים של ידידות, ואולי אפילו חשבה על יותר מזה, ופשוט לא העזת. האם היא באמת נצלנית צינית, שהבינה שאתה מאוהב בה, וסחטה אותך עד הסוף? - אתה לא יכול באמת לדעת.יתכן מאד שאם מצאת בה טוב, אז הטוב הזה ישנו בה. אני מרגיש שאתה לא סומך על עצמך שאתה יודע לזהות, ולכן הבלבול מצד אחד, בין תחושת ההחמצה לבין החשש מניצול ציני, והעובדה שלא ניסית יותר מזה, מצד שני. ועם כל זאת, העובדה היא החזיקה ידיים עם מישהו באיזו שהיא תמונה - גם היא לא אומרת שום דבר באופן ודאי. אני מרגיש את חוסר הביטחון שלך גולש קצת כמו גאות, ושוטף את המחשבות שלך למקומות שאינם מחוייבי המציאות. בודאי שלא למציאות שהים כבר ריק מדגים. יש הרבה דגים, אבל בשביל לדוג צריך חכה, או רשת, ויש לך אותם, אתה רק לא יודע איך להניע אותם כדי לדוג משהו. כשאתה משוכנע שהמראה החיצוני שלך לא משהו, וכשאתה חושב שזה הדבר היחיד המשמעותי, אז באמת אין כוחות להניע את הרשת או החכה. אתה בן 31 ולא היתה לך מערכת יחסים רצינית. אמנם בין השורות אני מבין שיחסים שאינם רציניים היו לך, כך שאתה לא לגמרי נטול כלים, אבל אולי כדאי ללכת לטיפול כזה או אחר, או סדנה כדי ללמוד להתגבר על הפחדים שלך.