ביקורת על המראה בזוגיות
אורית, 26
בן זוג שטחי וביקורתי
⌄
שלום רב,
אנחנו יוצאים כבר 5 שנים, ורק לפני מס' חודשים עברנו לגור ביחד. כל כמה חודשים הוא מתחיל לדבר איתי על הגוף שלי שמשתנהאחת לשנה ועל האופן שבו אני לא מקפידה על תזונה נכונה. בטח אתה חושב שמדובר בבחורה גדולה או אפילו שמנה, אבל אני בחורהשנראית טוב, מחוזרת ע"י גברים אחרים ולא נחשבת שמנה - 1.60 גובה ו- 53 ק"ג. אני אוכלת טוב ואין לי חסך מכלום. אין ספק שהגיל עושה את שלוומדי פעם אני מתחילה לראות שינויים קלים בגוף (בעיקר בפלג גופי התחתון- רגליים ואזור התחת) אך לא ברמה של לעשות דיאטת כאסח. בנות אחרותמכירות בכך שהתברכתי בגנים די טובים ואין לי כ"כ נטייה להשמנה. אבל החבר היקר שלי טוען שדווקא יש לי נטייה (הוא גם חושב שהוא תמיד צודק ואני תמיד טועה, כן?)בעיקר בגלל חוסר הפרופורציה של גופי- פלג גופי העליון רזה ומחוטב בעוד שהתחתון דורש קצת עבודה, וגם בגלל שהוא רואה את אימי ומשליך עלי ("תראי את אמא שלך!").בשבועות האחרונים נרשמתי לחדר כושר והחלטתי להפחית קצת בפחמימות בעצתם של מדריכי הכושר. אבל דבר זה לא מונע ממנו להשתלט לי על החיים (ועל הצלחת שלי). הוא אומר לי מה מותר לי ומה אסור לי, אומר לי שאין לי מספיק כוח רצון להרזות ולחטב וכשזה מגיע לעצבים של ממש הוא מעליב ופוגע בי. זה מעסיק אותו כל הזמן! ואני חושבת לעצמי שעכשיו עוד אני נראית טוב והמצב לא ככ נוראי אבל מי יודע מה יקרה בעוד 10 שנים , אחרי לידות ועם הגיל. הוא במפורש אמר לי שהוא לא מתכוון לצאת עם אישה שמנה כי זה לא עושה לו את זה והאישה שלו בטוח תהיה כוסית על ואם לא אז אין לה מה לחפש איתו. אני יודעת שכל אחד היה מעוניין באישה שתמיד תמיד תראה טוב ולעולם לא תשמין. אבל להצהיר על כך בראש גלי ועוד בצורה כזו בוטה? ולמה לחשוב על זה כל היום? וגם יש לו את החוצפה להתלונן לגבי החוסר מיניות שלי! איך אני אהיה מינית אם הגבר שלי לא גורם לי להרגיש מושכת ויפה? הוא מאד פרפקציוניסט לגבי המשקל והגוף שלו אבל זה לא אומר שהוא צריך לפלוש גם לחיי! למה הוא לא יכול להיות כמוני ולהגיד :"שתעשה מה שהיא רוצה. אני רק יכול לייעץ אך לא לכפות עליה אורח חיים".מיקרים כאלו קרו כבר כמה פעמים אצלנו אבל הבעיה תמיד עברה וחלפה לה תוך יום יומיים כי לא ייחסתי לכך חשיבות(עד להודעה חדשה, כן?). אבל במקרה הזה זה פשוט לא עובר לו- הלכנו לחתונה והוא "הגביל" אותי במאכלים עם פחמימות ושומנים. וכשאני באה לקחת ממנו ביס מהתפוח אדמה הוא מתעצבן ואומר לי שהביס הזה "לא ייתן לך כלום, אז למה?" ממש עושה ממני אישה עם בעית השמנה קשה. אני מוכנה לקבל עצות מחברים אבל זה כבר הורס לי ולו את החיים! אנחנו כל הזמן רבים על כך!אז השאלה שלי אלייך היא האם יש תקנה עם כזה בן אדם שטחי וביקורתי שנותן יתר חשיבות לנושא. ושלא לדבר על השאלה החשובה:"האם הוא באמת אוהב אותי כשהוא מדבר כך ויותר נורא חושב כך?" בתשובתך אליי אשמח אם תפנה גם אליו. אולי זה יעזור. כי אם הוא לא יבין שמה שהוא עושה זאת טעות אני פשוט לא אוכל להישאר במצב כזה. כל הזמן העין הבוחנת שלו, וההערות שלו ובעיקר היכולת שלו לגרום לי להרגיש ולחשוב שמדובר במצב נורמלי ושאני זאת שאשמה בכל המצב הזה כי אני מזניחה את עצמי ולא מקשיבה לו.
ד"ר אורן חסון
ללכת יותר בדרכו, או להתעמת בקביעות
⌄
אורית יקרה,
ראי, יש לך קשר עם גבר שאו שהוא רוצה אותך לצורך היוקרה שלו, שתהיה לו אשה יפה וחתיכה תלויה על הזרוע, או שהוא באמת לא נמשך לנשים מלאות, ולכן זה מציק לו. כך או כך, קחי בחשבון שהפרופורציות הנוכחיות שלך מפריעות לו, ושיפריעו לו, כנראה, בשנים הקרובות. כלומר, זה כנראה לא ישתנה. זה לא עניין של שטחי או לא שטחי – זה מה שהוא. החליטי אם מתאים לך לחיות בזוגיות עם גבר שיבקר אותך באופן כזה באופן שיטתי וקבוע, או לא. אם כן, תצטרכי או ללכת יותר בדרכו או להכנס באופן קבוע לעימותים, ואם לא, אז לא.