ירידה בחשק: מה יכולה להיות הבעיה?
חברה טרייה
הנאה מינית
⌄
שלום רב,
אני בת 28 ויש לי חבר חדש (כשלושה חודשים). סך הכל אנחנו מסתדרים טוב ונהנים יחד, אך הבעיה שלי היא בתחום המין: המשיכה שאני מרגישה כלפיו היא בינונית. לפעמים אני נהנית במידה מסוימת בעת קיום פעילות מינית, לפעמים בכלל לא. כמעט תמיד קשה לי להגיע לאורגזמה.אציין שהיו לי חוויות שונות בעברי- היו לי בני זוג תקופות ארוכות שכלל לא נמשכתי אליהם ולא נהניתי ממין, ואני לא רוצה לחזור לחוויה הזו. מצד שני, היו לי בני זוג שמאד נהניתי איתם בתחילת הקשר. עם האחרון שבהם, נהניתי כמה חודשים מאד והעניין שלי במין דעך עם הזמן, אך בכל אופן כאשר כן היינו עושים את זה הייתי נהנית ומגיעה לסיפוק.השאלה שלי- מה ניתן לעשות כדי לשפר את התשוקה או את ההנאה? כרגע אנחנו לא נלך לטיפול מיני עקב קשיים כלכליים וגם כי נראה לי שזה מוקדם מדי. האם יש סיכוי לשיפור?תודה מראש על התשובה
ד"ר אורן חסון
ירידה בחשק
⌄
חברה טרייה ויקרה,
שלושה חודשים זו תקופת ביניים. מוקדם מכדי לתת לתשוקה לדעוך, ואולי גם מוקדם מכדי להיות מסוגלים להיות פתוחים בנושא המיני (אבל יש זוגות שאף פעם אינם מסוגלים לכך). אני חושב שכן כדאי לפתוח את זה, אבל להגדיר את זה כבעיה שלך, לא שלו (כי את לא רוצה להרתיע אותו). לפי מה שאת מתארת, יכול להיות שיש לך עכבות מסויימות, שאינן מתבטאות כל עוד הקשר עם גבר שאת נמשכת אליו הוא טרי, ולכן התשוקה חזקה ומתגברת עליהן. וכשאת נמשכת פחות לגבר, העכבות מגיעות לידי ביטוי מוקדם עוד יותר. ומכאן שאת צריכה להבין מהן העכבות שלך.אלא שאני לא מומחה לטיפול מיני, ואני מציע שכן כדאי לפנות לכאלה. ואם את לא יכולה לעשות זאת באופן מעשי, אז לפורומים מתאימים שיכולים לתת לך ייעוץ והדרכה (ויש כמה כאלה טובים ברשת, רק צריך לחפש אותם).