ביקורת בן זוג: צרכים אמיתיים

תאריך פנייה: 14.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אחת
מבולבלת
14.10.2011 • 15:46

אני מקווה שהשאלה שלי לא תישמע מוזרה. אני בחורה בת 28 שעברה כבר כמה מערכות יחסים. בן הזוג הנוכחי שלי, כך למדתי מהתקופה ( הלא ארוכה ביותר) בה אני איתו,הוא אדם מאוד ביקורתי ונוהג לתת ביקורת כמעט על כל דבר. אני כבר רגילה ומשתדלת לא להיעלב. אך המקום בו הדבר מפריע לי מאוד הוא כשאנחנו במיטה. הוא מעיר לי לעתים תכופות על האופן בו אני מנשקת. ( אומר שאני מנשקת עם יותר מידי רוק/ אומר לי שוב ושוב לנסות ולרסן את זה, למרות שאני לא רואה את מה שהוא מדבר עליו ומעולם גם לא הייתה לי בעיה כזו עם קודמיי.) . העניין הוא שהוא אומר זאת בצורה לא נעימה וזאת לאחר שהסברתי לו שאני מנסה לעצור את מה שמפריע לו אך אין לי שליטה על זה עד כמה שאני מנסה. זה פוגע בי, במיוחד לאור זה שהדברים נאמרים בזמן הסקס. זה מעליב אותי כל פעם מחדש ומוריד לי את החשק לנשק אותו, שמא לא יתחיל להעיר לי שוב, ובנוסף העלבון כל פעם מחדש גורם לי באותו רגע לא לרצות להמשיך ובכלל- לא לרצוץ לקיים עמו יחסים. האם אני משוגעת שאני מרגישה כך? האם אני מפריזה? אני לא יודעת, אבל זה מרגיש לי ממש ממש לא נעים ולא נוח.
אודה לכם לתגובתכם

ד"ר אורן חסון
צרכים אמיתיים, שקשה להתמודד איתם
17.10.2011 • 00:48

אחת יקרה,
יתכן שהוא לא מתכוון לפגוע או להעליב אותך, ואפילו לא לבקר. יתכן שהוא מביע צורך אמיתי שלו. יש אנשים שנוזלי גוף מרתיעים אותם, ורוק הוא אחד הדברים הללו. יתכן שהוא מביע בפנייך את מצוקתו האמיתית, כדי שדעתו לא תוסח מהאינטימיות המינית שביניכם, ולומר לך שמה שבאמת היה רוצה היה נשיקות "יבשות", לו היה אפשר לעשות זאת. יתכן גם שהביקורתיות שלו גם בנושאים אחרים מגיעה ממקום דומה – שכאשר הוא נמצא מחוץ למסגרת ה"טבעית" שלו, הוא מרגיש מאד שלא בנוח, ומכאן מגיעות הדרישות שלו שדברים ייעשו על פי דרכו. לא כעניין שליטה, אלא כקושי אישי להתמודד עם מצבים כאלה.אתם די בתחילת הקשר. קחי בחשבון, בשלב זה, שאולי כך הוא, ושלא תוכלי לשנות זאת, ושאלי את עצמך אם הטוב שיש בו מכפר על הפחות טוב. וקחי בחשבון שאם אכן מדובר בדחייה מנוזלי גוף כמו רוק וזיעה (ועוד), אזי התגובה שלו עלולה להחריף ככל שהקשר יימשך ויהיה פחות מרגש. יש דרכים לטפל בזה, אבל הוא יצטרך לרצות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083