ביטחון עצמי ושיגרה בזוגיות

תאריך פנייה: 23.12.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
צריכה עזרה
23.12.2010 • 11:03

שלום
אני בת 34 ובן זוגי בן 40 (גרוש+)אנחנו נמצאים ביחד כמעט שנה וגרים ביחד 4 חודשים.יש לנו בעיה רצינית מאודהקשר שלנו התחיל מזה שהיינו חברים מאוד טובים, ולאט לאט זה התפתח לקשר רציני, היום אנחנו מרגישים שאנחנו ביחד כבר מלא שנים, ואין את הלהט של התחלה של קשר או מגורים ביחד, הרגשה כאילו אנחנו כמה שנים טובות ביחד.איך משפרים זוגיות?איך גורמים שיהיה הלהט והטוב של כל התחלות חדשות?אני לא רוצה לאבד אותו בגלל זה.תודה

ד"ר אורן חסון
לעורר עניין וריגושים
24.12.2010 • 00:35

את יקרה,
יש כאן שני דברים שונים. האחד הוא הבטחון שלך, או חוסר הבטחון שלך – כי נדמה לי את חוששת שאם לא תהיי לו מעניינת מספיק, אולי הוא לא ירצה בך. ואולי שאם לא יהיה מעניין לך מספיק, שאת תתקשי להישאר שם (אני מכיר גם הלכי חשיבה כאלה, וגם כאלה). נסי לאפיין מה מהשניים נכון, אם בכלל, כי כל אחד מהם דורש התייחסות שונה.הדבר השני הוא השיגרה, וכאן את צודקת לחלוטין – תמיד כדאי לחדש ולנסות ולהתנסות. וכאן, זה אומר שאתם צריכים ליצור לעצמכם חוויות משותפות. זה יכול להיות רכיבות על אופניים בפארק, או קונצרטים, או סטנדאפ או כל דבר תרבותי אחר שאתם אוהבים לראות או לחוות, או לשבת במקומות אקזוטיים קרוב ולדבר, או דברים הרפתקניים יותר אחת לזמן מה כמו גלישה בחבלים, או צניחה, או טבילה בים בחורף, או כל דבר אחר שהוא לא פשוט, ושהוא חוויה משותפת שתיתן לכם ריגוש וזכרונות משותפים שיאחדו אתכם. התחילי ליזום את, ואחר-כך, לאחר פעמיים-שלוש כאלה, התחילו לחלק את המשימות ביניכם – שגם הוא יחפש הרפתקאות משותפות. לפי הכיס, הזמן, היכולת והעניין.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083