רגשי אשם: איך להתמודד?
לולי
איך מתנתקים?
⌄
נפרדנו לפני כמה חודשים ומדי פעם לפעם הוא שולח הודעה (גם אני בהתחלה היתי שולחת אבל מאז כבר לא) ומדי שבוע פתאום הוא שולח ואני בדילמה האם לענות לו או לא? (הודעות של "מה שלומך" לא יותר מזה).מה זה כבר ייתן אם אענה לו? בשביל מה לשלוח? מצד אחד אני לא רוצה לפגוע בו. ומצד שני- הוא זה שסיים את הקשר אז "זכותי" לא לענות בלי להרגיש אשמה נכון?האם עדיף לענות תשובות "ענייניות" או פשוט לא לענות בכלל עד שיבין .. מוזר שהצד הפרוד הוא זה שצריך להתחמק מהצד הנפרד פתאום..
ד"ר אורן חסון
איך מתגברים על רגשי אשם?
⌄
לולי יקרה,
עשי מה שטוב לך לעשות. אם ההתקשרות שלו מפריעה לך, את יכולה לא לענות, או לומר לו במפורש יותר שבבקשה לא יכתוב. כרצונך. הקושי שלך הוא, כמובן, ועלית עליו יפה – רגשי האשם שלך.עשי מה שנכון לך לעשות, כי את זכאית שלא לגרום לעצמך נזקים או כאב לב. המשפט הזה אמור לנקות אותך מרגשי האשם, ואמרי אותו לעצמך מדי פעם, כשאת זקוקה לו, ואולי גם בהקשרים אחרים.
לולי
איך מתגברים על רגשי אשם?
⌄
התקשרתי על סף דמעות להגיד לו שאני רוצה נתק. כל מילה ניסחתי שעה. והוא מבחינתו "סבבה. חשבתי שלך זה היה קשה ולכן שלחתי לך את ההודעה".. לא עברה שנייה עד שהוא אמר כמה שהוא מת לצאת לבלות.היום אמרתי לו שנורא פגעה בי השיחה הזו. הוא התנצל ואמר שלא ידע שפגע בי ושממש לא התכוון.דיברנו קצת הוא אמר שהוא מתגעגע ובאותה נשימה- איך אני מקוה שהכל ירגע כדי שנוכל להיותידידים.במצב כזה אין סיכוי לחזור נכון? הוא די הבהיר שזה נגמר אני חושבת
ד"ר אורן חסון
כאב של פרידה
⌄
לולי יקרה,
נדמה לי שבגלל הפגיעה שנפגעת, לא היית לגמרי כנה עם עצמך. הקושי שלך בהתקשרויות שלו היה בפער שבין הציפיות שלך שאולי תחזרו להיות ביחד, לבין המסרים הכפולים והלא ברורים שלו. כל התקשרות כזו היתה לך כואבת, בל הפער הזה והאכזבה, והוא זה שגרם לך לרצות שלפחות יפסיק להתקשר, ובה בעת אולי גם שיתקשר, אבל שיהיה ברור יותר כשהוא אומר שאת חשובה לו. חשובה לו עד כדי כך שהוא רוצה שתחזרו. כך שהגבולות שרצית לשים לו היו עם תערובת שבין רגשי אשם, שלא לפגוע בו, לבין הרצון שלא להרים את החומות גבוה מדי, כדי שיוכל לחזור אם ירצה. וזה קשה, וכואב.עושה רושם שהוא די ברור במה שהוא אומר. אין דבר כזה "לעולם לא", או "אין סיכוי", אבל כנראה שהסיכוי נמוך מספיק כדי לקחת אותך הלאה, ולשים את הפרק הזה מאחורייך. אם ירצה מספיק לחזור, הוא ימצא את הדרך, ואז מה שיקרה יהיה תלוי בך. הרי מתישהו כבר לא תרצי בעצמך, כי תהיי במקום טוב יותר.