ביטחון עצמי בזוגיות: איך לתמוך בבן הזוג

תאריך פנייה: 01.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ד
חמה
01.12.2006 • 12:40

החמה שלי היא עקרת בית בניגוד אלי שאני אישה עובדת ועסוקה מאוד, בעלי הוא בנה הבכור, שאותו היא הכי אוהבת ולכן היא כל הזמן מנדנת לו שיבוא לאכול אצלה, כל פעם שאני מתקשרת אליה דבר שמצופה ממני לפי התרבות של הורין של בעלי, היא מדברת איתי כמעט רק על זה אתם באים היום? לא אז מחר? וגם כאשר אני או בעלי מציגים בפניה שיש לנו גם תוכניות , היא מתעלמת מכך ושאולת שוב, ולכן אני לא מרבה להתקשר אך לפעמים בטעות שומעת את שיחתה עם בעלי וזה גורם לי להיות עצבנית. מה לעשות כדי לגרום לבעלי לתת לה להבין שיש לנו חיים משלנו. בנוסף הוריו מאוד תובעניים, אמנם כרגע בעלי עושה מה שהוא רוצה אך לפעמים הם מקשים עליו, כועסים, נותנים לא להרגיש רע אם הוא אומר לא, וזה ממש מפריע לי וקשה לי מה אני צריכה לעשות כדי שזה לא יפגע בעתידינו הזוגי והכלכלי.

ד"ר אורן חסון
הדמות הטובה שבסיפור
03.12.2006 • 00:01

ד יקרה,
בסך הכל את אומרת שאישך עושה את הדברים הנכונים, למרות שהם מקשים עליו, כועסים, ונותנים לו להרגיש רע אם הוא אומר לו. הבעיה היא שאת לא מספיק בוטחת בו שהוא יצליח להחזיק מעמד לאורך זמן. הבעיה השניה היא שהוא כנראה מרגיש שאת לא בוטחת בו, לפי הביקורת והחרדות שלך. הדרך הנכונה היא לתת לו חיזוקים חיוביים כאשר הוא עומד בזה, בעזרת מחמאות (לא להגזים), או התרפקות ונשיקות גם מבלי לדבר, כאשר זה בזמן המתאים (לאחר התמודדות יפה, וכשקשה לו והוא זקוק לעידוד), במקום נזיפות וביקורת וחששות שלא יעמוד בלחץ, כי אז את מלחיצה אותו עוד יותר, כשאת רוצה בעצם לחזק אותו. יהיה לו הרבה יותר קל כשאת תהיי הדמות הטובה בכל הסיפור.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083