ביטוי דעה בזוגיות צעירה

תאריך פנייה: 31.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליטל
דעה
31.07.2010 • 14:10

היי אני בתחילת קשר עם בחור..עכשיו אני טיפוס מאוד מתחשב ..אני מתחשבת באחרים המון..יצאנו כמה 5 פעמים לדייט ובכל פגישה הוא זה שהחליט מה לעשות והוא זה שנתן דעה וכל מה שהוא אמר אמתי סבבה כמובן שהוא שאל אותי..אני רוצה להשתנות אני זאת שרוצה לשלוט בקשר ולא לתת לו את התענוג..מה אפשר לעשות בנידון ?

ד"ר אורן חסון
"תענוג"
01.08.2010 • 00:24

ליטל יקרה,
להביע את דעתך. אם את חושבת אחרת, לומר אותה. או לומר (מה שעדין יותר, אם זה שונה מדעתו): טוב, בפעם הבאה נעשה את "זה" (כי זה אחר, וכי זה את רוצה).אבל אתם בסך הכל בתחילת קשר, כנראה שאת לא מביעה את דעתך בקלות, וקחי בחשבון שאם תעשי את זה חזק מדי, ובאופן בוטה מדי, יכול להיות שהוא ירגיש שלא בנוח ויחפש דרך החוצה. ואולי בגלל זה את מתחשבת כל כך, כי את חוששת שלא תדעי "לעשות זאת נכון". ואולי... אולי מצאת הפעם בן זוג שאת חושבת שאולי הוא מתחשב יותר, ושאיתו תוכלי להיות אסרטיבית יותר, בניגוד לקשרים קודמים, ואת מחפשת את האומץ.אני מאד חושש מהמשפט שלך "ולא לתת לו את התענוג". הוא מעיד על פגיעה שלך, ועל כך שאת רואה בזה מאבק כוחות. אולי בגלל חוסר נסיון שלך. אם תראי בזוגיות מאבק כוחות, במקום רצון לשיתוף ולנתינה (הדדית!), יהיה לך קשה לחיות איתה בשלום.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083