לשמור מרחק רגשי - מה לעשות
מאי
התלבטות
⌄
שלום
ד"ר,יש לי בעיה או יותר נכון התלבטות.הייתי בקשר רציני לפני יותר משנה שהפרידה מבן זוגי הייתה מאוד כואבת ואפילו הייתי אובססיבית אליו תקופה והיה לי מאוד קשה לצאת מזה ולשכוח אותו.בכל מקרה עבר כבר שנה,אני לא יגיד ששחכתי כי בכל זאת זה היה הקשר הראשון והמשמעותי ביותר שלי,אבל לא דיברתי איתו בכלל וטוב לי מאוד לבד.בכל הזמן הזה התחזקתי וטוב לי והחלטתי שלעולם לא אחזור לאובססיה שהייתה לי עליו.עכשיו הבעיה היא כזאת בזמן האחרון הוא היה מתקשר אלייי המון ולא עניתי כי לא רציתי שיבלבל אותי או ישלה אותי כפי שאני מכירה את עצמי,לא רציתי לחזור למצוקה שבה הייתי,אבל הוא היה צריך לדבר איתי על עניין חשוב שהיינו אמורים לסדר ודיברתי איתו כמה פעמים על זה סידרנו את זה והתחלנו לדבר קצת בידידות והוא כל יום מתקשר וגם מחר הוא אמר שיתקשר.עכשיו ההתלבטות כזאת:אני לא יודעת אם אני רוצה להיות איתו אפילו בקשר טלפוני,למרות שהואלא מבלבל אותי ולא עושה משהו שמשלה אותי,אבל בכל זאת קשה לי לדבר איתו בתור ידידים כי הייינו חברים ואני לא מאמינה בין ידידות של אקסים.עברנו המון עליות ומורדות ואפילו אני נכנסתי למצב שאני מחכה לטלפון ממנו וזה מלחיץ אותי כי כבר עברתי את זה וזה היה קשה מאוד.אני לא יודעת אם להגיד לו שאני לא רוצה שנדבר,כי זה ייראה ילדותי ולא בוגר,וגם אולי פוגע,אבל אני גם לא רוצה שנדבר בטלפון למרות שזה סתם לידידות ודיבורים.אוף אני לא יודעת מה לעשות אשמח לעזרה תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
תגידי לו
⌄
מאי יקרה,
תגידי לו. את יכולה אפילו להסביר לו את הסיבה. להרגיש ולפחד זה לא ילדותי. גם למבוגרים יש חרדות, וגם מבוגרים מרגישים לפעמים בניגוד ל"הגיון" הקר והטהור (למרות שהם מוכנים פחות להודות בכך). ולכן, לא רק שזה לא ילדותי, אלא שזה מאד בוגר ומאד הוגן לומר לו שאת לא רוצה להגיע חזרה למקומות רגשיים שהיה לך קשה מאד לצאת מהם, ולכן את מעוניינת לשמור מרחק.