חרדות בזוגיות: משיכה לנשים כ"תרוץ"?
hodaya
משתגעת
⌄
שלום,
יש לי חבר כבר 5 שנים ואנחנו גרים ביחד הרבה זמןאני אוהבת אותו ורואה את העתיד איתו.הבעיה היא שאני נמשכת גם לנשים, יצא לי להיות עם נשים. אני יודעת בראש שאני "מתלהבת ומאוהבת" בגלל אפקט הראשוניות ללהיות עם מישהי בפעם הראשונה וכל זה אבל זה לא מניח לי, כאילו אני מפסידה משהו.אני לא רוצה המערכת יחסים חדשה עם אישה (או גבר, במיוחד לא מעכ' יחסים חדשה עם גבר כי אני נהנית עם הגבר שלי) , כי אני יודעת שבסופו של דבר אין פרפרים שנמשכים לנצח... והפרפרים האלה זה מה שמושך אותי כל הזמן לחשוב על נשים.אני יודעת שאני אוהבת אותו ורוצה להמשיך בחיים איתו ולא רק כי נוח לי אבל המחשבות האלה לא מניחות לי.זה משגע אותי ואני לא יודעת מה לעשות.טיפול זוגי או טיפול כזה או אחר לא באים בחשבון, האם יש לך עצה לתת לי?נ.ב אני בת 26 ארם זה משנה משהו.
ד"ר אורן חסון
תגובה לחרדות, עם "תרוץ" מפוקפק?
⌄
הודייה יקרה,
לא הבנתי את הקשר בין המשיכה שלך גם לנשים לבין הפחד שלך מהזוגיות. נשים רבות נמשכות לגברים. מה הקשר? החשש הרי הוא אותו החשש, כי לאחר שהפרפרים נוחתים, רואים שיש עוד פרחים, ולא משנה אם הפרחים האלה הם זכרים או נקבות. זה בדיוק אותו הדבר. למה את רואה זאת אחרת?אני חושב שאת מגיבה בעיקר לחרדות שלך. אולי משום שאת חוששת, ואולי באמת בגלל הנטיה הביסקסואלית שלך, שאת חריגה, ושלכן, כך החרדות שלך אומרות לך, תתקשי בתוך מסגרת "נורמלית". אלא שאין שום קשר בין זה לזה. מה שתעשי קשור לנאמנות שלך לעצמך ולנאמנות שלך לבן זוגך, ולא משנה מאיזה מין הוא או היא.