בחירת זוגיות: בטחון וידע מול תקוות

תאריך פנייה: 27.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילי
התאהבות בשניים
27.07.2010 • 12:27

שלום,
אני נמצאת עם גבר שאני אוהבת מאוד והוא אוהב אותי מאוד כבר כשבע שנים. היו לנו בעיות בזוגיות (ירידה משמעותית בכמות הסקס ושיגרה בעיקר), אבל בכל זאת מדובר ביחסים טובים מאוד. הבעיה היא שיש מישהו נוסף בעבודה שלי לשעבר (כבר כשנה שאיני רואה את האדם הזה יותר) שנוצר בינינו קשר ידידות קרוב ואף הרגשתי שאני ממש מאוהבת בו, ולמרות שעברו שנים אני עדיין חשה אליו רגשות ולעיתים רחוקות זה צף. אני ממש מרגישה שאני מאוהבת בשניהם, האם זה אפשרי?

ד"ר אורן חסון
מה שיודעים ומה שלא
28.07.2010 • 01:34

לילי יקרה,
כן... זה אפשרי. עובדה, לא?השאלה היא מה זה אומר לגבי הרצון שלך. את קרועה ביניהם. קחי בחשבון, בכל זאת, לא רק את הרגש שלך, אלא גם את מה שאת יודעת עליהם. כלומר, יודעת, לא מנחשת ולא מקווה. אם אחד יש לך בטחון וידע טובים יותר מה יש ומה אין, ועם השני יש בעיקר תקוות וציפיות וחלומות.ואולי כדאי לחזור ולבדוק קודם כל מה קורה לך עם זה שאת מכירה, כאילו השני לא קיים. האם גם אז היית חושבת לעזוב? מכיוון שאת השני אינך מכירה מספיק, הוא לא עמד במצבי לחץ, לא רבתם אף פעם, ואולי גם לא הייתם אינטימיים אף פעם, ההחלטה שלך צריכה להיות לגבי הראשון, זה שאת נמצאת איתו, בנפרד. רק אם תחליטי שהוא לא, תוכלי לבחור מחדש מישהו אחר, אחרת את עלולה להיות מאד לא שלמה עם עצמך ועם התוצאה שתגיעי אליה, אם משהו לא יעבוד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083