בחירת בן זוג: מה חשוב?

תאריך פנייה: 19.12.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירון
זוגיות ופערים
19.12.2012 • 00:15

שלום רב,
אני בסוף שנות העשרים שלי, בקשר רציני ראשון.מדובר בבחור מקסים ונהדר, שמתייחס אלי מאוד יפה ואני מרגישה שאנחנו מנהלים קשר מאוד בריא, עם הערכה וכבוד הדדיים, הרבה חיבה ופרגון הדדי. אנחנו גם מגיעים מרקע תרבותי דומה ואני מתחברת מאוד למשפחתו הקרובה.יחד עם כל זה, ישנם דברים שמפריעים לי להתמסר לקשר הזה בצורה מלאה. העניין הרשמי מבחינתי הוא פערי השכלה. אני בחורה מאוד משכילה והבחור הרבה פחות משכיל ממני. יחד עם זאת, מדובר בבחור חכם ואנטלגנטי שאני כן מרגישה שאני יכולה לשתף אותו בחוויות ובהתלבטויות שלי ולסמוך על שיקול דעתו ועצותיו. ועדיין, משהו שם חסר. מבחינת השכלה (ומה שמתלווה אליה, שכן תפיסות עולם מושפעות מרמת ההשכלה הרבה פעמים), הוא לא מה שחלמתי או דמיינתי. ואני מניחה שהוא גם לא מה שהסביבה שלי דמיינה עבורי. ואני חוששת מהתחושה שמא אני מתפשרת בבחירת בן הזוג. שאולי יום אחד אסתכל לאחור ואחשוב "מה לכל הרוחות עשיתי?". ואני לא שלמה במאת האחוזים עם הקשר הזה, אני נעה בתנודות מאוד חדות ממצב של רצון מאוד עז בקשר לבין מצב של חששות, חרדה וחוסר רצון בקשר.אבל בסופו של דבר, אני מאוד מאוד רוצה שהקשר יצליח. אני חושבת שמבחינה אישיותית, זכיתי בפנינה נדירה. לא פגשתי הרבה גברים עם בשלות נפשית ורגשית כזאת ואני באמת מאמינה שהקשר הזה יכול לעשות אותי מאושרת.מה שמפריע לי הוא תחושת חוסר השלמות, הספקות שצצים מפעם לפעם ואיתם התקפי חרדה מכך שאולי אני עושה טעות גדולה. אני חוששת שאולי "יש ספק, אין ספק" ואולי אנחנו צריכים להפרד מכיון שאני לא מצליחה להביא את עצמי למצב של בטחון מלא בקשר ההזה. שאולי אני לא מספיק אוהבת, ושאולי אני יכולה להיות יותר שלמה עם גבר אחר.אני רוצה להדגיש שאני לא חושבת שיש איזשהו חסרון אמיתי בבן הזוג שלי, ולכן מה שבאמת הייתי רוצה זה להתגבר על הספקות ולהיות יותר שלמה עם הקשר הזה (ואני לא באמת רוצה להפרד), כי אני מאמינה שזהו קשר שיכול לעשות טוב לשנינו.האם יש משהו שאפשר לעשות? או שמא זהו קשר שנידון לכשלון?

ד"ר אורן חסון
מבין הגברים שאינם מושלמים
19.12.2012 • 17:49

לירון יקרה,
שאלתך עתיקה כשאלת זיווגי הזיווגים באדם מאז ומעולם. למשל, האם להעדיף גבר דומיננטי ומנהיג חברתי, או גבר שאינו כזה, אבל בעל ובן זוג נאמן? האם לבחור גבר עשיר וחסר השכלה, או חסר כישורים תקשורתיים, או גבר חסר אמצעים וזוגי? וכן הלאה וכן הלאה. אלו אינן בדיוק השאלות בניסוח שלך, אבל הן דומות לשאלה שלך, וחשובות לא פחות, ועם בסיס עקרוני דומה.לכל אחד יש חסרונות ויש יתרונות, ומן הסתם את צריכה לבחור את התמהיל שהכי מתאים לך מבין כלל הגברים שאינם מושלמים. כלומר, את זה שהיתרונות שלו חשובים בעינייך לאורך זמן לעומת החסרונות שלו (וזכרי שתצטרכי להתמודד גם עם החסרונות שלו לאורך זמן). ולכן זו שאלה שתצטרכי לשאול את עצמך.וקחי בחשבון שככל שתהיי פחות מרוצה (שמרכיב מזה הוא שלך, ולא שלו), כך יהיה לך קשה יותר למחול לו על שגיאות קטנות אחרות, לעומת מצב שבו בן הזוג שלך נראה לך הוא הכי מצליח והישגי שתוכלי להשיג.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083