טיפים לקשר לא יציב
שני
המשך הזוגיות
⌄
שלום
ד"ר חסוןאני בקשר של 10 חודשים עם בחור בן 36. אני בת 32 וזו פעם ראשונה שלי שאני גרה עם מישהו. הוא גרוש ללא ילדים והיה נשוי למישהי שמיררה לו את החיים. עשקה אותו כלכלית ונפשי. הכרנו לא הרבה אחרי שהתנתק ממנה סופית ואני מקשר שהיה לי שלא היה בריא בכלל. שהכרתי אותו ידעתי שהוא מעשן חשיש ולא הייתה לי עם זה בעיה גם אני עישנתי בעבר. הוא כרגע עובד בתור אחמש בתחנת דלק אחרי שהיו לו תפקידים בכירים יותר והכל קרס עקב הגרושים. אנחנו יכולים לעבור ימים יפים יחד עד שפתאום משהו מציק לו או מפריע לו ואז הוא מסתגר מבקש זמן לעצמו ואחכ אומר שהוא הולך ועוזב. הוא לא באמת הולך ועוזב אלא לדעתי אקט של תשומת לב ואני כל פעם הייתי מגיבה בהסטריה וחרדה. כל פעם הוא היה נשאר אחרי הרבה שיחות של "מה שיש בינינו וכאלה" נמאס לי מכך ואני רוצה יציבות! בפעם האחרונה שזה קרה אמרתי לו שפעם הבאה אני קמה והולכת. ואכן אחרי שבועיים זה שוב קרה והלכתי. עכשיו הצבתי 3 תנאים לחזרה והוא מסכים רק לשניים- להפסיק לעשן חשיש ולהפסיק להגיד שהוא הולך. לטיפול זוגי הוא בשום אופן לא מוכן(טראומה מהגרושה שגררה אותו לשם גם)יש בינינו רגש ואהבה והרבה משותף ואני מפחדת שבלי תמיכה מבחוץ לא נשרוד וכל פעם שישהיה ריב או משהו חיצוני שיפריע לו כמו אבא שלי שהוא לא ממש אוהב אותו הוא ילך . מה גם שלהפסיק לעשן אחרי הרבה זמן מציף ולא פשוט ....אני רוצה עוד חצי שנה ככה להכנס להריון והוא יודע על כך...קבענו למחר שיחה לדבר על הדברים ובנתיים הוא אצל ההורים.. (כי העפתי אותו כמו שאמרתי שאעשה בפעם האחרונה ) מה עושים??
ד"ר אורן חסון
החושים החדים שלך
⌄
שני יקרה,
עשית את מה שאת חושבת לנכון לעשות, ואת מה שהחושים החדים שלך אמרו לך לעשות. כי אחרי הכל, את בקשר עם גבר שאינו יציב ברגשותיו וביכולת הקשר שלו. אני חושב שאת נותנת לו הנחות בטראומות שיש לו מהקשר הזוגי הקודם שלו. אל תתני לו הנחות. את רוצה אותו זוגי ומסוגל לשמור על קשר זוגי ועל תקשורת זוגית, כי אחרת הזוגיות שלך תיראה כך - על הפנים. הנחות לא יעזרו לך, אבל הם כן יאפשרו לך להיות איתו למרות הקשיים. אם את מוכנה לקשר בכל מחיר, המשיכי להיות איתו. אם לא - טפלו בזה, וזה אומר טיפול זוגי, או לפחות התחילי בזה את, כדי לקבל גם ייעוץ ומקום לפרוק ולספר ולקבל נקודות מבט שונות, שאינן קשורות אך ורק לרצון העז שלך סוף סוף להיות בקשר, אלא גם בהבנה של איך קשר אמור להיות כדי להיות לפחות סביר, ובודאי יציב. אם הוא יצטרף אחר-כך לטיפול, יופי. אם לא, אולי תלמדי לשנות משהו בתקשורת איתו כך שזה יעבוד טוב יותר גם מצידו, או לפחות תדעי שלא תפלי למלכודת לא מוצלחת שתצטערי עליה לשנים.