בחירת בן זוג: מה חשוב?
נועה
רגשות לא ברורים אם בכלל...
⌄
שלום,
(בת 27) לפני כשלושה שבועות התחלתי לצאת עם בחור בגילי (הכרתי אותו עוד לפני כן), בהתחלה שמחתי שהוא הציע לי לצאת, כבר לפני זה חשבתי שיכול להיות משהו בנינו, אבל אז הייתה לו חברה. בשבוע הראשון נפגשנו הרבה, היה נחמד, הוא איכפתי, מצחיק, רומנטיקן, אבל דיי מהר התחלתי לשאול את עצמי אם הוא באמת מה שאני מחפשת, אם אני נמשכת אליו בכלל...בשבוע שלאחר מכן נפגשנו רק פעם אחת ובפגישה הזאת כבר הייתי דיי בטוחה שזה לא זה, בנוסף לכך שהוא הרבה יותר "פעיל" בקשר הזה ממני, יוזם דייטים, מתקשר, שולח הודעות, ברור לי שזה בחור רציני שבאמת מעוניין בי ולמרות שכן הרגשתי שיש שם משהו, אני לא בטוחה בזה ויש לי ספקות. כמה ימים אחרי זה דיברתי איתו על זה בטלפון, אמרתי לו שזה מלחיץ אותי שהוא נותן כל הזמן ואני מרגישה שאני לא יכולה לתת לו גם באותה צורה, הסברתי לו שאני שיש לי את הקצב שלי ואני מעדיפה לקחת את הדברים קצת יותר לאט, בסופו של דבר פחות או יותר נפרדנו. אבל לא הפסקתי לחשוב על זה, הרגשתי שכן יש שם משהו ואסור לי לוותר כל כך מהר על מישהו שכל כך רוצה אותי (למרות שברור לי שגם אני צריכה לרצות באותו האופן), אז דיברתי איתו שוב ואמרתי לו שאני כן רוצה להיות איתו, אבל מאז אני מבולבלת... אני מנסה לעבוד על האינטימיות בינינו, הוא לא לוחץ עלי לסקס ואמר שנעשה את זה רק שאני אהיה מוכנה, מה שאני מאוד מעריכה, אבל מטריד אותי שאני לא נמשכת אליו כל כך ולי אישית בקשר זה דבר שמאוד חשוב. יש ימים שאני חושבת שיש עתיד לקשר הזה ויש ימים שפשוט לא בא לי לדבר איתו אפילו... אני לא רוצה לפגוע בו אחרי שהוא חשב כבר שנפרדנו לפני כמה ימים, אני מנסה לפתוח את הראש (ואת הלב...), אבל פשוט מרגישה שאנחנו לא באותו המקום... מצד אחד קצת קשה לי לוותר על מישהו שמראה כזו איכפתיות כלפי, אבל מצד שני אני לא רוצה לשחק עם הרגשות שלו... מה דעתך?תודה
ד"ר אורן חסון
להחליט כשתדעי בטוח
⌄
נועה יקרה,
יש תכונות רבות שאנחנו מחפשים בבני זוג, ואחת החשובות שבהן היא אכן הנכונות והרצון שלהם להיות איתנו. אלא שיש עוד. את צריכה לבחור, והבחירה שלך לא קלה כל כך כי יש דברים שמוצאים חן בעינייך, וכאלה שלא מספיק. רק התחלת לצאת איתו. אולי באמת תתני לעצמך עוד זמן, כדי לאפשר לעצמך לדעת טוב יותר מה את רוצה ומה את לא רוצה. צריך לקחת בחשבון שביקורתיות שלנו וחוסר ביטחון שזה זה, מפריעים לנו להתמסר לקשר ולהתאהב. ראי אם את יכולה לאפשר לעצמך חופש מהביקורת, לשבוע שבועיים, ולאן זה לוקח אותך. אל תילחצי, היי מודעת למידה ולאופן שבהם את רוצה להתקדם או לא, ותחליטי כשתדעי בטוח.