חוסר אמון בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 09.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלי
זקוק לעזרה בעיה באמון
09.02.2012 • 15:36

שלום.
קודם כל ברכות על האתר הנפלא.אשתי משקרת לי המון בכל התחומים כבר שנים, כל דבר נעשה בהחבא ומאחורי הגב, מה שגרם לי לאבד אצלה את האמון לחלוטין. עד שאני חושב שנעשתי אובססיבי בחדשות כלפיה.ניסיתי לברר כמה פעמים מה המניע להתנהגות הזאת ולא הצלחתי להבין עד עכשיו.כל דבר שאני שואל התשובה היא אני לא עשיתי כלום מה שבמציאות זה לא נכון וזה לא רק תחושות אלא יש לי ראיות לזה כמו התכתבות עם חברים מהבית ספר בפורום וכו'קשה לי מאד לנהל איתה שיחה שכל דבר זה. "לא".לא רוצהלא נכוןלא בא ליאאבל עם אנשים אחרים תמיד זה כןאני מרגיש מאד פגוע ושפל מזהכל יום היא מקבלת ממני פירגונים ומחמאות בכמויות גדולות ואין לי שום פידבק חזרה ממנה אבל אם משהו לא מצא חן בעיניה אז יש תמיד תגובה של סקנדלכמה פעמיים חשבתי שאני הבעיה אבל אני רואה שזה לא בדיוק כך.היא כל הזמן אומרת לי שהיא אוהבת אותי אבל אני לא מרגיש כך, אני מסתובב עם תחושה שהיא משקרת לי בכלהאם תוכל לתת לי בבקשה כיון?האם אני הבעיה?איך עליי להתייחס לזה?תודה

ד"ר אורן חסון
חוסר אמון
09.02.2012 • 23:29

אלי יקר,
איבדת בה אמון, וזה משהו מאד משמעותי בזוגיות. האם היא משקרת כדי להימנע מעימותים איתך? האם אתה קשה מדי איתה? האם היא קשה מדי אתך? בטוח יש בעיה בתקשורת ביניכם. עוצמת הרגשות שלך, וכנראה גם שלה הן כאלה שכנראה יהיה לכם מאד קשה להתמודד עם זה לבדכם. בעיקר, משום שנדרשת עבודה רגשית לא פשוטה של שניכם, ויצירת פתיחות ושיחות שאתם לא מסוגלים לעשות לבדכם. חשוב על עצמך לרגע – נניח שהיא תעשה החלטה ברורה שלא לשקר לך יותר. אלא שלפעמים יש דברים שאינם ברורים, ושלא יהיה לך עליהם ידיעה מליאה. באופן רגיל, אתה פשוט מאמין, סומך וממשיך הלאה. כאן זה לא יקרה, וגם אז יהיו עימותים ביניכם, כי תתקשה לבטוח בה גם כאשר תאמר אמת. כפי שאתה כותב, יש לה גם התנגדות כלפיך, מסיבה כלשהי, שאני לא יודע את סיבתה. לכן אתם זקוקים ליעוץ זוגי, כדי לעבוד על זה ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083