בחירת בן זוג: גבר לא מושלם
ענבל
בחור טוב, אך חסר ביטחון
⌄
שלום
אני בת 28, ויוצאת עם בחור בן 30 במשך חודש וקצת. לאחר דייטים רבים אני חייבת לומר שהוא אחד הבחורים הטובים שהכרתי. הוא מתעניין, אכפתי, יש לו אינטליגנציה רגשית גבוהה ויש לנו המון במשותף.אבל.. אני מרגישה שהביטחון העצמי שלו נמוך, אין לו פעילות רבה מחוץ לבית, סדר יומו משעמם. חוסר הביטחון מתבטא לטעמי אפילו בהליכה שלו, בצורת הדיבור, וכמובן שבמיטה. אנחנו כבר יוצאים חודש וטרם קיימנו יחסי מין.אני בחורה מאוד עצמאית בהרבה תחומים ומחפשת מישהו שיספק לי ביטחון והגנה לפחות בזוגיות, שאוכל להיות יותר 'תלותית' (כמובן במידה), בקיצור אני מחפשת גבר. והוא לגמרי לא כזה, אבל יש לו תכונות כה נפלאות ולאחר חיפושים רבים אני ממש חוששת שאסיים את זה ולא אמצא בחור טוב כמוהו.אשמח לקבל עצה בנושא, אני מרגישה שאני ממש במצוקה, וההתלבטות מעסיקה אותי רוב שעות היום.תודהענבל.
ד"ר אורן חסון
לבחור גבר שאינו מושלם
⌄
ענבל יקרה,
שאלתך עתיקה כשאלת זיווגי הזיווגים באדם מאז ומעולם. למשל, האם להעדיף גבר דומיננטי ומנהיג חברתי, או גבר שאינו כזה, אבל בעל ובן זוג נאמן? זו לא בדיוק השאלה בניסוח שלך, אבל היא דומה לשאלה שלך, וגם זו נשאלת באותה מידה. לכל אחד יש חסרונות ויש יתרונות, ומן הסתם את צריכה לבחור את התמהיל שהכי מתאים לך מבין כלל הגברים שאינם מושלמים. כלומר, את זה שהיתרונות שלו חשובים בעינייך לאורך זמן לעומת החסרונות שלו (וזכרי שתצטרכי להתמודד גם עם החסרונות שלו לאורך זמן). ולכן זו שאלה שתצטרכי לשאול את עצמך.אתם בתחילת הקשר. ממש בהתחלה. עוד לא התנסיתם באינטימיות מינית. אולי שם תקבלי תשובה. אולי לא. תני לעצמך זמן כדי בעיקר לשאול את עצמך, יותר מאשר לשנות אותו. יתכן שעם הזמן, דרכך, הוא יקבל בטחון ותרוויחי עוד משהו, אבל ראי זאת רק כבונוס. כשאת בוחרת, אל תסמכי על זה.
אדווה
לבחור גבר שאינו מושלם
⌄
אכן מאוד נפוץ.. היינו ביחד חצי שנה ומתחילת הקשר הוא היה חסר ביטחון. יותר ילד מאשר גבר וזה נתן את אותיותיו בכל התחומים..היום אני מבינה שהייתי איתו בגלל החשש להיות לבד. אני בחורה עצמאית אך רוצה לדעת שיש איתי מישהו שאוכל, במידת הצורך, להניח את ראשי על "כתפיו החסונות". תבדקי טוב עם עצמך האם את איתו מתוך החשש להיות לבד. לא תוכלי לשנות אותו, אל תצפי שזה יקרה. אם הוא בן 30 וחסר ביטחון זה לא ישתנה ועם הזמן מאוד יכול להיות שזה יפריע לך רק יותר ויותר. כמובן, שאין גבר מושלם אך את צריכה להיות שלמה איתו. לצערי, חוסר ביטחון עצמי אינה תוכנה אטריקטיבית במיוחד אצל גבר ועם הזמן את תרגישי בכך יותר ויותר..