אושר אישי: האם זו הבעיה?
מישל
נישואין לא מאושרים
⌄
שלום
אני בת כ-39 מכירה את בעלי 13 שנה מתוכן 9 שנות נישואין ולנו שני ילדים מקסימים. אני מרגישה שאני לא מאושרת. אני לא שמחה לחזור הבייתה מהעבודה. זה לא החיים שחשבתי שיהיו לי. אני נהנית להיות עם אנשים אחרים (חברים וחברות) יותר מאשר עם בעלי. (הכוונה היא לא למשיכה פיזית אלא למשהו יותר נפשי). אני מרגישה שאני לא אוהבת אותו ולא יודעת אם בכלל אהבתי אותו פעם, כשאני מסתכלת אחורה, מההתחלה היו לנו מריבות ולא זכור לי תקופה של פרפרים בבטן או של אהבה עזה. השאלה שלי היא איך אני יכולה לדעת אם אני אוהבת את בעלי בכלל ואם לא מה יגרום לי כן לאהוב אותו, אני רוצה להשתדל בגלל הילדים.
ד"ר אורן חסון
העדר אושר זה כמו כאב גב
⌄
מישל יקרה,
את שואלת שאלה מעניינת, אבל אולי היא השאלה הלא נכונה. ולכן אני מחזיר אותה אלייך: האם את יודעת להיות מאושרת? האם את יודעת להיות מרוצה מדברים שיש לך, ולהתמיד בשביעות הרצון הזו בכל דבר אחר שאינו הזוגיות? או אולי את מתרצת את אי שביעות הרצון שלך בזוגיות, ומפילה זאת עליו, מה שיכול להיות שלא בצדק. בדקי את עצמך היטב. יתכן שכדאי לך ללכת לטיפול פרטני, כדי לבחון את השאלה הזו עם עצמך, עוד הרבה לפני החלטות זוגיות. העדר אושר הוא לפעמים כמו כאב גב: את יודעת שכואב, אבל לא בהכרח יודעת מהיכן זה מגיע.