בחירה קשה: רגשות ונישואים

תאריך פנייה: 09.06.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
more
החלטה שצריך לקבל...
09.06.2005 • 22:33

שלום רב,
אני נשואה 5 שנים, עם ילד ראשון בן 4 חודשים. במהלך ההריון וגם קצת לפני ניהלתי רומן עם מישהו מהעבודה... לא רציתי לקחת את זה לשום מקום אבל הנה אחרי הלידה ועם החזרה לעבודה כל הרגשות והזכרונות עולים וצפים שנית... מה עושים? אציין כי הבחור מעוניין מאוד בהמשך היחסים אבל רק אם יש להם עתיד.. אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. לא רוצה לפרק משפחה חדשה שהקמתי אבל מרגישה לכודה.. אודה לתשובתך..

ד"ר אורן חסון
החלטות קשות
11.06.2005 • 10:11

מור יקרה,
למרות המוסכמות, טבעי שנשים מתאהבות מחוץ למסגרת הנישואים שלהן. זה לא אומר שכולן מממשות את זה, אבל זה קורה, ואם הידיעה הזו תעזור לך להסיט הצידה את ייסורי המצפון שלך לפחות בנושא הרגשות, אולי יהיה לך קל יותר. כרגע, הגבר האחר דווקא מקל עלייך בכך שהוא דורש ממך לבחור. זה אומר שבהמשך לא תוכלי להיות חצויה כבעבר. אלא שפרושו של דבר שאת נדרשת לעשות בחירה לא קלה. קחי בחשבון גם שקרו לא מעט מקרים שבהם, לאחר שאשה בחרה במאהב, נותר בו, בגבר החדש, חוסר אמון בסיסי בבת-זוגו מתוך החשש שיום אחד היא תעשה את אותו הדבר גם לו. בדרך כלל זה עולה לאחר זמן, בתקופה של שפל בזוגיות (ובכל זוגיות מגיעה תקופה כזו). אני אומר זאת לא משום שבהכרח זה קורה, אלא משום שהיו דברים מעולם, ושאת צריכה להיות ערה להם. את כל יתר הדברים, על היתרונות והחסרונות, אני מניח שאת מכירה היטב. אין לך ברירה אלא להחליט, וכאשר תחליטי, יהיה לך קל יותר אם תצליחי לדבוק בהחלטה שלך באופן חד משמעי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083