בחורים בגילך: פלירט ורצינות
אלמונית 20
חוסר חיי אהבה
⌄
דר' חסון שלום,הסיבה שאני כותבת כאן היא לא בגלל בעיית זוגיות אלא דווקא בגלל חוסר זוגיות בחיים שלי. אני בת 20 כמעט ולרוב מכרותיי יש חבר קבוע או קשרים מתמשכים אחרים, ואילו לי אין כלום. האמת היא שאין לי הרבה חברים, בייחוד לא קרובים, ורוב הבחורים שאני פוגשת הם מהאינטרנט ואפילו אם הם נראים לי ואני בעיניהם זה לא מצליח....לרוב אני זו שעוזבים אותה...ועוד פחות אני מבינה את הבחורים שהדייט עימם דיי מוצלח והשיחה נעימה, אף מנשקים אותי לפני שאני הולכת ועושים רושם שהם מעוניינים ואחרי כך אני לא זוכה אפילו לטלפון מצידם. אני מצידי עושה צעד בהתאם לצעד שעשה הבחור, אבל אם הוא לא מתקשר סימן שהוא לא מעוניין ואין מה לעשות. זה מדכא אותי מאד, חסרה לי אהבה, חום ורגש בחיים, גם ככה אני לא יוצרת משום מה קשרים בקלות, וזה מוזר כי אני בנאדם פתוח, חברותי ונחמד. אני גם נראית דיי טוב חוץ מהמשקל שדיי מערער אותי, אני לא ה"כוסית" הטיפוסית. אני מאד רוצה בן זוג ולא מסוגלת להבין למה זה אף פעם, אבל אף פעם, לא עובד..אשמח לדעתך המקצועית,בתודה רבה מראשאלמונית 20
ד"ר אורן חסון
על פלירט ורצינות
⌄
אלמונית יקרה,
תרשי לי ללמד אותך משהו על בחורים בגילך. ערכתי סקר, בשיתוף סטודנטים שלי מאוניברסיטת חיפה, על העדפות של גברים באינטרנט, באחד מאתרי ההכרויות הגדולים. מתברר שגברים בני 20 הנמצאים באתר מחפשים בעיקר יחסים מזדמנים (והדגש הוא על אלו הנמצאים באתר, כי יכול להיות שהם אינם מדגם מייצג של בני גילם). בין אלו בני 25, החלוקה מאוזנת יותר, ואילו בקרב בני ה- 30, רובם מחפשים קשרים קבועים, גם אם אינם בוחלים בקשר מזדמן, אם יבוא. כלומר, בגילך, ייתכן שחיפוש קשרים אינטרנטיים אינו בהכרח הדרך הנכונה. לעומת זאת, כאשר תגיעי לגיל 25-26, תגלי שזהו הגיל המבוקש ביותר על-ידי גברים, החל מגיל 20 ועד גיל 30 ומעלה. הצעירים, ליחסים מזדמנים, ככל הנראה, המבוגרים יותר, ליחסים קבועים.בהחלט יכול להיות שאת משדרת כמיהה לקשר רציני ולאהבה, והכמיהה הזו עלולה לא להתאים לגברים שאת פוגשת, משום שהיא מטילה עליהם הרבה אחריות. לפי מה שאת כותבת, הם מעריכים אותך (הנשיקה על הלחי), אולי אפילו בוחנים את כוונותייך כלפיהם (למשל, אם את מוכנה ליותר מנשיקה על הלחי כבר בפגישה הראשונה), וכשמבינים שקשר קליל ומזדמן לא יהיה להם, בוחרים שלא לחזור.יש לך כרגע קושי בתדמית העצמית שלך, שיכול להיות שגם הוא משתקף כלפי חוץ. העדר קשריםקודמים אינו מוסיף בטחון עצמי, ולכן את בודקת כל פיסת מידע אפשרית. אבל קחי בחשבון שיחסים עם בני המין השני משתנים בגילאים האלה במהירות. בעיקר משום שגברים בתחילת שנות העשרים שלהם משתנים בגישה שלהם. את צריכה לעבוד על עצמך בראש, ללמוד להיות קלילה יותר ולפלרטט מחד, וללמוד ליצור תדמית חיצונית מושכת, מאידך. זה אומר ללמוד לבטוח בעצמך, זה אומר להתבונן באחרים ובאחרות, זה אומר אולי גם להתייעץ פה ושם, ואולי גם להגיע לאנשי מקצוע כדי ללמוד כמה "טריקים". ובכל מקרה, חלק מזה יגיע עם הגיל והנסיון.
קרן
על פלירט ורצינות
⌄
יש לי שאלה שדי קרובה להערה של האלמונית . אני בת 23 כשבמהלך ה-8 שנים אחרונות התנסיתי בהרבה מאוד דברים והייתי מאוד פלרטטנית ובשלב מסוים הרגשתי שאני לא מצליחה ליצור מערכת יחסים , יש לי והיו לי שפע של ידידים מקסימים שאף אחת מההכרויות האלו לא התממשה . בנוסף חוויתי הרבה משברים שהיו מעורבים בהם חברים שהיו עמודי תווך בחיי ומאז אני מתקשה להכיר ולהפתח לאנשים ואני די מצפה לגרוע מכל מהם . גם כשאני מחליטה להשתחרר מהתחושות הללו אני לא מצליחה אפילו להכיר בחור , אף אחד לא פונה אלי ואלו שכן משום מה מחליטים שהם מעדיפים להישאר ידידים שלי . כבר קרוב ל-5 שנים שאני לבד ללא כל מערכת יחסים שנמשכת יותר מחודש חודשיים ולאחרונה בכלל לא .ניסיתי גם טיפול פסיכולוגי שהיה חסר תועלת לגבי והבדידות הזו בגיל די צעיר גורמת לי להרגיש די מתוסכלת ולפעמים גם כועסת ולפעמים מערערת את הבטחון שלי .מה כן אפשר לעשות ?