בחורה מוצלחת: מה עומד מאחורי?
אלמוג
האחת
⌄
ד"ר שלום רב, אספר לך סיפור קצר מחיי אשמח לשמוע דעתך. הסיפור הוא על בחורה מיוחדת באופייה ויופייה שפגשתי עוד כשהייתי חייל בצבא. הייתי מבקר מדי פעם במרפאת חיילים והיא שירתה שם בתור חובשת. קשה לי להסביר במילים את הפעם הראשונה שראיתי אותה פשוט חיי השתנו והפכו למשהו אחר. מהר מאוד גיליתי שמדובר בבחורה מיוחדת עם מחסומים רבים לא פתוחה אל כולם, אין לה פייסבוק או וואטספ היא די מנותקת וממש נגד הזרם. ניסיתי לחזר בכמה דרכים אפילו דרך חברים טובים אך ללא הצלחה . אני פשוט לא מסוגל לוותר כי אני יודע שנלחמים על דברים שבאמת חשובים ככה לימדו אותי. אין לי מנוח פשוט כי באמת עובר לי במחשבה שאולי דבר כזה קורה פעם בחיים ולא יחזור יותר. אני כרגע משוחרר מהצבא וגם היא הספיקה כבר להשתחרר. אני מרגיש שעכשיו זה הרבה יותר קשה מבעבר כי אין בכלל אמצעי מקשר. אני יודע איפה היא גרה אבל אני ממש לא בעד הטרדות יותר מדי. יש לי דילמה האם לוותר כי אחרי הכל זה לוקח לי המון המון מחשבה וגורם למצב רוח ירוד במהלך היום. אני חושב עליה הרבה ומצד שני יכול ליהיות שזה בכלל לא בר שליטתי..
ד"ר אורן חסון
האחת
⌄
אלמוג יקר,
אתה אומר בעצם שמצאת בחורה שעל פניו נראית מוצלחת מאד עבורך. את כל האמת אתה עדיין לא יודע, כי אתה לא באמת מכיר אותה. אני מניח שאתה אפילו לא יודע אם יש לה חבר.בודאי שאתה לא יודע אם אתה מוצא חן בעיני, כי אם כן, והיא פנויה - אז אולי יש לה קשיים פנימיים או חיצוניים שבגללם היא לא פינתה עצמה אליך למרות שכן, ואם לא, היא סתם לא שיתפה אותך בהרגשתה, ואולי כדי שלא לפגוע בך. אתה מבין שהיא חריגה בהבטים שונים, ומקווה שזה מגיע ממקום טוב ואיכותי, אבל אתה לא בטוח עדיין. מצד שני, כל הענינים החריגים האלה, מהווים גם אתגר, ואתה אוהב אתגרים ואולי רוצה דרכה לבחון את גבולות היכולת שלך, או אולי חושב שאם היא תכיר אותך טוב יותר (במקרה הראשון, שהיא אולי לא מעוניינת אבל כן תהיה אם תכיר אותך יותר, מה שכמובן אינו מובטח), אז זה יצליח.מצד שני, אתה לא רוצה להטריד יותר מדי. אתה יודע היכן היא גרה. אני מניח שיש לך או שאתה יכול להשיג את מספר הטלפון שלה. נסה לטלפן, להציג עצמך שוב ולדבר. אם היא מנערת אותך, מותר לך לשאול אם לנסות שוב בעוד שבוע או שבועיים, ולומר שאולי היא תהיה פנויה יותר לדבר, ואולי אפילו לשאול מתי הכי נכון להתקשר. כלומר, לעשות זאת באדיבות ובנעימות, ובכבוד לרצונה. ובמקרה הגרוע - להשאיר לה מספר טלפון, למקרה שתחליט לסמס לך (למרות הסיכוי הנמוך, מן הסתם, בעיקר לפי אופייה שאתה מתאר, אולי סגורה ומגוננת על עצמה, ואולי באמת לא מעוניינת מסיבותיה שלה). אבל אם אתה לא רוצה להיות מטרד, תצטרך לדעת מתי לוותר, לפני שתהיה מטרד באמת.