קונפליקט משפחתי וטיפול זוגי
שואו
נישואין כושלים
⌄
מבקשת ייעוץ עבור אחותי. היא והעלה התחתנו נורא מוקדם (19 ). יש להם 2 ילדים . היחסים בינהם על הפנים. בעלה לא מתייחס אלייה. לא מחמיא לה. שום דבר. כל היום הוא רואה סרטים או שהוא משחק במחשב. כמעט כל הנטל של הבית נופל על אחותי. בקיצור היא מיואשת וחושבת להתגרש אבל היא פוחדת שהיא לא תצליח להסתדר כלכלית. עוד אוסיף ואומר שבעבר הם ניסו טיפול זוגי שלא נחל הצלחה ואפילו גרם לאחותי מפח נפש מכיוון שהיועצת הזוגית הפנתה אמבע מאשימה כלפי אחותי, לגבי הבעיות שיש בין בעלה. אז מה עושים במצב כזה די רעוע?...
ד"ר אורן חסון
זוגיות לא מוצלחת.
⌄
שואו יקרה,
יש כל כך הרבה נעלמים בפניה שלך. ברור לי שאת רואה את הדברים כפי שתארת. ברור לי מאד שאת דואגת מאד לאחותך, ואולי את רואה את המציאות ומתארת אותה בדיוק כפי שהיא. מצד שני, כשניסו טיפול מקצועי, את אומרת שהמטפלת האשימה את אחותך. אני גם בזה לא בטוח מה נכון ומה לא, כי מטפל מקצועי יכול ובדרך כלל צריך להסביר דינמיקה של זוג כדי להצביע על דרכים לשנות. האם אחותך התקשתה לקבל את הצורך בשינוי מצידה שאולי המטפלת ביקשה, ואולי אפילו ביקשה משני הצדדים, ולכן החליטה להפסיק את הטיפול ומגלגלת את זה על המטפלת? - אני לא יודע. גם את לא יכולה לדעת. אולי היא צודקת (אחותך), ואולי לא.אם היא רוצה לטפל בזה במסגרת הקשר הזוגי שלה, למרות הקשיים (וזו החלטה שלה בלבד, שגם אם אינה מוצאת חן בעינייך, היא אולי זקוקה לתמיכה שלך בה), אז אולי כדאי ללכת למטפל/ת אחר/ת, כי יכול לקרות שהתקשורת עם מטפל כזה או אחר יכולה להיות מופלאה עבור זוג אחד, ולא מוצלחת לזוג אחר. שווה לנסות שוב.ואם היא רוצה להיפרד ממנו (כאמור, היא, ולא את), אז צריך לחשוב ולתכנן את היכולת לעשות זאת. כולל בניית תשתית כלכלית מינימלית שתוכל להתקיים בה. גם כאן, אולי עזרה מצד המשפחה יכולה להועיל. אבל היא זו שצריכה להחליט.