בושה, פחד וטיפול - מה לעשות?

תאריך פנייה: 20.10.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מבולבל
מה לעשות אחרי בגידה
20.10.2006 • 12:32

אני נשוי למעלה משנה חודשיים אחרי הנישואים התחלתי ברומן עם מישהי שלא סיפרתי לה את האמת עליי, היא לא ידעה שאני נשוי וגם לא את שמי האמיתי. חייתי למעשה חיים כפולים בשקר מוחלט. אני אוהב את אישתי ועכשיו האשה שאיתה בגדתי גילתה הכל עליי ואני מרגיש שאני חייב לספר לאישתי הכל אבל אני לא יודע איך לעשות את זה. אני יודע שאני צריך להתחיל בטיפול כי אני מרגיש שאני בן אדם ממש רקוב. כבר מאז שזה התגלה(3 ימים) אני לא אוכל כמעט כלום ולא ישן זה מטריד את מנוחתי.אני לא יכול להסתכל לאישתי בעיניים מרוב בושה. אני חייב לציין שאני ממש לא רוצה להתגרש ממנה אבל אני מתאר לעצמי שזה לא תלוי ביחייב עזרה נואשות!!!!!

ד"ר אורן חסון
אגוצנטרי ולא מתחשב
21.10.2006 • 15:21

מבולבל יקר,
הרושם שלי הוא שלא הבושה אוכלת אותך. היה לבושה מספיק זמן לאכול אותך גם כאשר האשה השניה שלך לא ידעה דבר על האשה הראשונה שלך, וזה לא קרה. מה שאוכל אותך היום הוא בעיקר הפחד, שזה יגיע לאשתך.ואת הבושה שאתה מרגיש, אתה מרגיש משום שאתה יודע שתצטרך לספר לה לפני שזה יגיע אליה מצד אחר. וכאשר אתה מתחיל עכשיו לעשות את ההדמייה של איך ומה תגיד לה, לא פלא שעולה הבושה, כי אתה מתאר לעצמך את התגובות שלה, ולכן גם את התגובה הרגשית שלך להאשמות שלה. זו בושה אגוצנטרית, כי היא מגיעה מתוך המצוקה שלך ולא מתוך מחשבה על המצוקה של בת הזוג שלך.הגדרת את עצמך כאדם "רקוב". זו מילה כללית וקשה. אגוצנטרי ולא מתחשב הן מילים מדויקות יותר. על זה אתה צריך לעבוד. ואם אתה יודע שאתה צריך ללכת לטיפול, למה אתה מחכה? עשה זאת בלי קשר למה שאתה צריך או לא צריך לספר לזוגתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מבולבל
אגוצנטרי ולא מתחשב (לדר. אורן)
21.10.2006 • 23:41

אני חש את התחושה הזו כבר כמה זמן אני יודע שאני אגוצנטרי בעניין הזה ובגלל זה החלטתי ללכת לטיפול.איזה עוד עצות אתה יכול לתת לי בעניין?ז"א איך לספר לה הכל?ומה עליי לעשות בעניין התגובה שלה כי אני לא רוצה לאבד אותהתודה

ד"ר אורן חסון
להגיד שאתה צריך ללכת לטיפול
23.10.2006 • 00:47

מבולבל יקר,
באופן רגיל, אולי הייתי אומר לך שלא לספר לה. אבל כאשר היא עלולה לשמוע ממקור אחר, ובעיקר כאשר אתה עלול גם לא לספר לה וגם לא ללכת לטיפול, כי לאחר הבהלה הראשונית תרגיש פתאום ש"הכל בסדר" אז למה לשנות... אני חושש שאתה תמשיךלהגידשאתה צריך ללכת לטיפול מבלי באמת לעשות את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083