גבולות וקינאה בזוגיות

תאריך פנייה: 08.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מ
חוסר אמון בבן הזוג
08.10.2006 • 23:10

שלום רב
אני בת 26 יש לי חבר מזה שנה. הבעיה שלי היא שבעבר לפני כ 4 שנים הייתי במערכת יחסים שנגמרה רע מאוד לאחר שגיליתי כי בן הזוג לשער היה בקשר עם בת זוגו לשעבר במיילים וטלפונים וזו הסיבה למעשה שבגינה נגמר הקשרכעת אני בקשר של שנה כפי שציינתי ואני באמת מתקשה לבטוח בוזה ממש לא אשמתו , הוא מבטיח לי שהוא אוהב אותי ולעולם לא יבגוד בי אבל עדיין קשה לי להאמין שכאשר הוא עושה כל מיני דברים כמו ללכת להתאמן במכון, או לשחק כדורסל עם ידידים וידידות או ללמוד למבחן וכל דבר אחד המערב את בנות המין השני, אני תמיד אדמיין אותו עושה את המעשים האסוריםאני יודעת לחלוטין שזה אצלי בראש וממש לא אשמתו אך אני לא מוצאת מוצאולאחרונה זה נהייה ממש קשה. אנחנו רבים בלי סוף וכמעט ונפרדנו. אנחנו אוהבים מאוד וממש לא רוצים להיות בנפרדאנחנו רוצים עתיד משותף ביחד וחייבים לעשות הכל על מנת לא להיפרדמה אוכל לעשות? מה הוא יוכל לעשות על מנת לעזור לי?בתודה מראשמ

ד"ר אורן חסון
להתרגל למצבים מאיימים
10.10.2006 • 02:52

מ יקרה,
הדרך הטובה ביותר שבעזרתה הוא יכול לעזור לך, היא לשים לך גבולות באופן ברור. כלומר, להגיד לך: אלה הם הפעילויות שאני עושה, אני לא בוגד בך עם אף אחד, והגיע הזמן שתתמודדי עם זה. אם הוא ישחק את המשחק שלך, ויתן לך שליטה, תרצי עוד. אין גבול למשחק הקינאה, ותמיד תרגישי חוסר בטחון. הדרך היחידה לצאת מזה היא להתרגל למצבי חוסר ודאות, ולא לתת לך סיפוקים וגמול חיובי לקינאה.אני יודע שזה לא מה שרצית, ואני יודע שלא תרוצי אליו עם התשובה שלי. אבל אולי כן כדאי שתעשי את זה בדיוק. כדי שיעזור לך לקיים את זה. ומוטב שעה אחת קודם, לפני שהאהבה שלו תתפוגג בשל הרתיעה המתגברת שלו מהשליטה המוגזמת שאת מנסה לקחת על חייו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083