גבולות בקשר: איך להציב אותם?
פלוני
אגו בזוגיות
⌄
שלום,
אני ואישתי חיים יחד כבר כמעט שנתיים, עוד מאז שהכרתי אותה ידעתי שהיא לא אדם קל. גם היא מעידה על כך. אך בחודשים האחרונים זה ממש מפריע לי. היא אגואיסטית בצורה בלתי נשלטת על הדעת. זה מתבטא בכך שאני מבצע את רוב עבודות הבית. היא שמה את טובתה לפני הכל גם במובן הכלכלי וגם מבחינת היחס והחום שהיא מקרינה כלפיי. שהיא מבייצת אנחנו שוכבים אך בשבועות רגילים אולי פעם אחת בשבוע. היא מרגישה חופשי להעיר לי אם משהו מפריע לה בבית אך היא מאוד מאוד קשה לה לקבל ממני ביקורת. שאלתי היא: איך מתמודדים עם אדם שיש לו אגו כל כך מוגזם? איך גורמים לה להבין שיש צד שני ? (כבר דיברתי איתה על זה כמה פעמים אך אין כל שינוי) אני הולך לעבודה מתוסכל נורא, פחות אכפת לי מחברים שלי כבר.. אני פשוט נקלע למערבולת שגורמת לי להיות תלוי בטיב היחסים עם בת זוגתי. כל מה שאני רוצה זה לדעת שהיא אוהבת אותי ולהרגיש שאכפת לה ממני ומאיתנו. נמאס לי מהפגנות הכח כלפיי ומהאגו שלה.. אם זה יימשך כך עוד כמה חודשים אני מפחד שאאלץ לסיים את הקשר - צעד שיסב לי כאב גדול מאוד וחור רגשי שאצטרך להתגבר עליו אך ללא ספק לטווח הארוך זה יעשה לי טוב. אני יכול בקלות להיות דומיננטי כמוה וזה מאפיין אותי כשאני רוצה...אבל אני לא מאמין "בלהחזיר" ולא מאמין שלעשות דווקא או להיות כוחני.. גם אין ספק שלעשות דווקא יוביל אותנו להתנגחות קשה..איך אני יכול להתמודד ?
ד"ר אורן חסון
לשים גבולות באופן אסרטיבי
⌄
פלוני יקר,
אם אתה חושב ברצינות על האפשרות של סיום הקשר, למה שתמשיך בנסיון להביא ילדים? האם כי אתה לא חושב על זה ברצינות, או משום שאתה נכנע לרצונה ולכן לא מקדיש לזה מספיק מחשבה? במילים אחרות, אולי כדאי שתפעל נכון יותר באשר למה שאתה באמת מרגיש. ואולי כאן הקושי שלך – לשים לה גבולות ולהביע את רצונך באופן אסרטיבי (כלומר, לא בתוקפנות, אלא לומר באופן שקט, יציב ובטוח שיגרום לה להקשיב). העניין הוא שאתה פוחד מהתנגחות קשה, ולא אוהב עימותים, ולא יודע לעשות זאת אחרת. אני מבין את הקושי להתמודד איתה כאשר היא מתנגדת לרצונך, וכאשר רצונה "חזק" והיא מסרבת להקשיב, אבל זה אפשרי, אם יודעים איך לומר, אם כן מוכנים לעימותים "קטנים", ולדעת היכן צריך והיכן לא ראוי להילחם.אם תתקשה בזה, כדאי מאד ללכת ליעוץ זוגי, כדי ללמוד לשנות את האיזון הלא מוצלח הזה שביניכם.