גבולות במערכת יחסים: מתי לומר 'לא'

תאריך פנייה: 16.06.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאלה
בחור מהעבר
16.06.2011 • 14:15

שלום רב,
אני בת 28, נשואה טרייה. אבל השאלה שלי לא קשורה לבעלי... כשהייתי בתיכון, היה בחור מהכיתה שהיה מאוהב בי וכל הזמן חיזר אחריי. אני לא הייתה מעוניינת, אבל הייתי ילדה ונהניתי מתשומת הלב, ובאיזשהו מקום קצת השלתי אותו, והיום אני מצטערת מאוד על כך. היינו ידידים הרבה שנים, כאלה שמדברים ונפגשים פעם בכמה חודשים, לא קשר קרוב. אני יודעת שעדיין היו לו רגשות כלפיי כל הזמן הזה. הקשר נותק לפני כשלוש שנים. אני יודעת מאנשים אחרים שהוא יצא עם בחורות וכו' אבל אף פעם לא קשר רציני. (ברור לי לחלוטין שזה לא קשור אליי, מן הסתם!). עכשיו הוא מצא אותי בפייסבוק, התכתבנו קצת והוא רוצה להיפגש. מניסיון שלי שהייתי בעבר "דלוקה" על מישהו במשך הרבה שנים, אני יודעת שהייתי מעדיפה שינתק איתי את הקשר כי זה סתם מכאיב.אני מניחה שהוא סתם רוצה להתעדכן ולדעת מה נשמע, אבל אני לא רוצה לפגוע בו כמו שעשיתי במשך המון זמן. מצד שני, הוא ילד גדול ויודע שאני נשואה, אז כנראה שזה כבר לא ישפיע עליו... מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
ילדה גדולה שכבר יכולה להגיד 'לא'
16.06.2011 • 23:29

דניאלה יקרה,
ישנם מקרים שבהם מותר לשים את ייסורי המצפון ורגשי האשם בצד, ולעשות מה שנכון לך. הוא ילד גדול, ואם את מרגישה שאת עלולה להיפגע, מותר לומר לו: תודה, אבל אני מרגישה שזה לא נכון לעשות זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083