גבולות במערכת יחסים: איך להציב אותם

תאריך פנייה: 09.06.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילך
אי הבנה או יש חשש
09.06.2011 • 13:31

שלום
אני וחברי כבר בזוגיות של יותר מחצי שנה הקשר הוא מדהים ממש מבוסס על נתינה אהבה והמון כבוד ואמון אנחנו גרים כ4 שעות מרחק נסיעה ונפגשים על בסיס שבועי כי זה מה שמאפשר לנו,אמון הוא הבסיס הכי חזק שלנו כי אני יודעת בוודאות שהוא נאמן לי מרגישה זאת עכשיו לפני כמה דקות פתחתי את המחשב שלו וזה נכנס אוטומטית לפרופיל שלו בפייס ושם הוא התכתב עם מישהי לפני יומיים אני מציינת שכל דבר אנחנו משתפים אפילו לי יש ידידים ממש ישנים שהם מדברים איתי ואני משתפת את בן הזוג ואפילו רוצה להפגיש אותם כדי שהוא יראה שבאמת אני לא איתם בשום מובן רומנטי הם ממש משפחה מבחינתי ואני מכירה אותם שנים...עכשיו אותה בחורה הוא סיפר לי שהיא קצת מפלרטטת איתו והוא קלט את זה אז אמרתי לו אז שאני מבינה וסומכת עליו שהוא יודע מה לעשות ובאמת הוא כזה רק שלפני יומיים הוא דיבר איתה ונראה כאילו הוא חופשי שואל אותה מה היא עושה אם היא מצאה עבודה אני שואלת האם יש לי לחשוש כי זה קצת מפריע לי אני חושבת שהיה ראוי שהוא ינטרל אותה כי היא ביודעין מתחילה איתו לדעתי זה לא יפה אני לא הייתי עושה לו את זה... מה אני עושה אני לא רוצה לריב איתו כי אני לא רוצה להיות במקום של קנאית אני באמת סומכת עליו בעינים עצומות והדבר הזה קצת מפריע לי מה עושים איך מתנהגים??אשמח לקבל תשובהתודה

ד"ר אורן חסון
פתיחות, והצבת גבולות
10.06.2011 • 10:53

לילך יקרה,
מותר לך להביע את דעתך בעניין הזה, ולומר לו שזה מפריע לך. הפתיחות ביניכם צריכה לסייע לך לומר זאת באופן אסרטיבי ולא תוקפני, כלומר, באופן שיהיה לו קל להקשיב לך, אם לא תביעי זאת כטענה, ואפילו לא כחרדה. אתם בקשר טוב של כחצי שנה. אם כך, דברו על גבולות של מותר ואסור. את לא צריכה לדבר על "קינאה", אלא על כך שבתנאים מסויימים זה כבר הופך למטרד ומפריע. כי זה הופך לנושא שאת חושבת עליו, במקום להרגיש חופשיה מנושאים כאלה, כי את רוצה לבטוח בו לגמרי. ושישים את הגבול במקום שבו הוא היה הופך למוטרד לו העניינים היו הפוכים. אם את יודעת שהוא יודע להקשיב לך, תוכלי לעשות זאת בעדינות, ולא עם יותר מדי כוח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083