גבולות בזוגיות: מה לעשות כשלא מבינים

תאריך פנייה: 17.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ינון
בעיה לא ברורה
17.10.2006 • 08:20

אני בן 22 התארסתי עם בחורה בת 21מאז שהתארסנו מדי פעם היא נכנסת לבעסה, כשאני מנסה לדבר איתה היא אומרת לי שיש בעייה שהיא לא יכולה לספר לי עליה.אתמול פתאום היא נכנסה לבעסה ולא דיברה איתי, היא חשבה שאני אמור להבין לבד מה מפריע לה, אחרי שהסברתי לה שאין לי מושג מה מפריע לה, היא אמרה לי שיש משהו בהתנהגות שלי שמפריע לה, שמדי פעם אני לא מתייחס אליה כמו אל ארוסה אלא כמו אל חברה, אבל עדיין היא לא יכולה לספר לי מה בדיוק מפריע לה כי אם היא תספר זה כבר לא יהיה שווה. אלא אני צריך לנסות להתייעץ עם אנשיםאני עדיין חושב מה מפריע לה ואין לי מושגאם תוכל לעזור לי אשמח מאד

ד"ר אורן חסון
לטפח פתיחות בזוגיות
18.10.2006 • 22:50

ינון יקר,
היא מצפה שתדע מה היא רוצה מבלי שתגיד לה, כי היא שבויה, בטעות, בתפיסה הרומנטית שאם אתה אוהב אותה, אז אתה גם מבין מה היא רוצה, ואם אתה לא, אז סימן שאתה לא מתאמץ. ובעצם, אתה אולי כן מתאמץ, אבל חושב אחרת.אני חושש שאין לך ברירה אלא לשים לה גבולות, אחרת זה ירדוף את שניכם שנים רבות. אם אתה לא מבין, תגיד שאתה לא מבין, ואל תרגיש אשם. תבהיר שזה המצב, שאתה חושב אחרת ממנה, ושאם היא אוהבת אותך, שתלמד לקבל את זה שאתה חושב אחרת ממנה, ולא מבין לבד. ושאם היא אוהבת אותך, היא צריכה להבין שהיא צריכה להקל עליך. אבל אל תכנס למשחק של להרגיש אשם. אם אתה עושה מאמץ ולא מבין, אתה לא אשם. אתה פשוט חושב אחרת. אז או שהיא תסביר לך, או שאתה תשאר לא מבין.ואתה יכול להגיד לה שהתייעצת איתי, ושאני אמרתי לך שהאדם הכי טוב להתייעץ איתו כשאתה לא מבין אותה, זו היא. כך מטפחים פתיחות בזוגיות. אין שום סיבה שהיא תשלח אותך לעשות תחקירים, כשהיא יכולה פשוט לספר לך מה היא מרגישה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083