גבולות בזוגיות: איך לשמור על חופש אישי

תאריך פנייה: 27.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עומר
חוסר אמון בזוגיות
27.11.2006 • 00:26

שלום
ד"ר אורן,מרפרוף בהודעות כאן שמתי לב שרוב הפניות הם של זוגות נשואים, אבל החלטתי בכל זאת לפנות, גם אם כביכול מדובר בבעיה פעוטה. אני בן 25 ויש לי חברה קטנה ממני (20). אנחנו יחד כבר חצי שנה ובאמת שעבורי זו מערכת יחסים נהדרת וחד פעמית.רצה הגורל ורוב החברים שלי הן חברות... חברות טובות שאיתן אני בקשר ידידותי כבר שנים. לחברה שלי זה מפריע. היא לא מעוניינת שאפגוש אותן בכל צורה שהיא. היא אומרת שהיא בוטחת בי, אבל לא בהן.אני מנסה להסביר לה כמה אני אוהב אותה ושלעולם לא אפגע בה.הבעייה היא שהיא חוותה בעבר בגידה לא נעימה. היא לא מוכנה להתפשר ו"מצנזרת" חלק מהחברות שלי.אני, מצידי, מרגיש שזו פגיעה בחופש האישי שלי. קשה לי לנתק חברות של שנים.מה עושים?תודהעומר

ד"ר אורן חסון
להיות הוגן ועקבי
29.11.2006 • 01:29

עומר יקר,
זו באמת פגיעה בחופש האישי שלך. החרות שלך לפעול למען החופש הזה, תלויה הרבה בחשיבות היחסית של החופש הזה לעומת הקשר עם החברה שלך. אם אתה מוכן לקחת את הסיכון של קיום הקשר איתה למען שיפור מצב זה, אתה צריך ללמוד לשים לה גבולות. כי כאשר היא מקנאה, אני מניח שהגבולות שלך גמישים ומשתנים בכל פעם. כלומר, פעם אתה נכנע לה, בשל ייסורי מצפון או כי אתה לא רוצה להתעמת איתה, ופעם אחרת אתה מוכן להתווכח. זה לא טוב, וזה לא טוב. שניהם ביחד, יוצרים בעיה עוד יותר קשה. ולכן, אם אתה מוכן לקחת סיכון, אתה צריך לשים גבול ברור, ולא להתווכח עליו. חשוב היטב על הגבולות שלך עוד לפני שהיא מעלה טענות, הייה עקבי, ואל תיגרר לויכוחים. אם תעשה זאת בחוכמה, יש סיכוי שתרוויח גם זוגיות טובה.ובתנאי, שבכל אלה, תהיה גם הוגן וישר כלפיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083