גבולות בזוגיות: איך לבנות אותם מחדש
ליאור
בגידה במחשבות
⌄
היי שמי ליאור אני בת 26 מאורסת מזה חצי שנה, הכל טוב ומושלם אנחנו זוג מדהים שמסתדר מושלם כמעט ולא רבים זוגיות באמת מושלמת, לאחרונה הכרתי מישהו שהפך במהרה להיות ידידי הטוב ביותר... בתקופה האחרונה בן זוגי היה בנסיעת עבודה (שבוע) ובימים האלה אני והידיד התקרבנו בקטע של הודעות עד הלילה, בוקר טוב ולילה טוב, נפגשנו כל יום גם עם חברים אחרים אבל אני מרגישה שהוא מסתכל עליי. אני מרגישה את זה. באחת ההודעות הוא אמר משהו על סוד ומאז אני אומרת לו לגלות לי והוא אומר לא רלוונטי ומותח אותי ואני בטוחה שהוא רוצה אותי, והוא חבר טוב גם של בן זוגי, אבל אני ממש רואה את זה במבטים אליי, וכשאני עם הבן זוג הוא לא מתנהג אותו דבר הוא כאילו מפחד, לא יוצר מבט עין. אני לא יודעת מה לעשות, אני במקום הכי טוב שיכול להיות בחיים שלי, אני מאוהבת בבן זוגי אני מאורסת לו. אני מרגישה שאני מתחילה להמשך לידיד, שאני מתחילה ללכת למקום שאסור לי אפילו במחשבות לחשוב עליו. אני חולמת עליו. יש לי פרפרים. מה לעשות? אין מצב שאני מוותרת על האהבה הכי גדולה של החיים שלי, אבל איך אני יוצאת מהמעגל הזה, האם זה מותר להרגיש ככה, כאילו "אם לא היה לי את בן זוגי אני בטוחה שהייתי נכנסת לזוגיות עם הידיד" זה מזעזע אותי שזה מה שאני חושבת. אני מרגישה בוגדת בלי שעשיתי כלום. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
גבולות שהלכו לאיבוד וצריך לבנות מחד
⌄
ליאור יקרה,
איפשרת לעצמך לפלוש במחשבות הרחק מבן זוגך, והריחוק הזה מאפשר לך לאהוב את בן זוגך פחות מספיק כדי לפנות מקום למישהו אחר. זה אכן מפחיד. לא חשבת שאת כזו, אבל נסחפת אחר הריגוש. והבחור, צר לי לומר, חלש, ולא יודע לשים את החברות שלו עם בן הזוג שלך לפני הפיתוי העומד בפניו. חבר טוב, שהוא גם אדם חזק ויציב נפשית, ועם עמוד שדרה מוסרי טוב, לא היה נוהג כך.אבל עוד לא התחתנת עם ארוסך, ואת יכולה להחליף, אם זה עושה לך טוב יותר. או לשים גבולות חדים וברורים, לומר לבחור שאת מאוהבת עד כלות בבן זוגך, ושאולי קצת נסחפתם מעבר למה שצריך כי היית קצת לבד, אבל את ממש לא חושבת עליו בכיוון הזה, ולכן הגיע הזמן לחדול מזה. ואם זה מה שתבחרי, חשוב שהגבולות יהיו ברורים עד כדי כך שלא יהיה דבר שתעשי, מכאן ואילך, שתחששי לומר לארוסך. כי אם תשמרי סודות שכאלה מפניו, בהכרח תמשיכי ותתרחקי ממנו רגשית, וזה תהליך שיילך ויתגבר כי כך טיבו.
ליאור
גבולות שהלכו לאיבוד וצריך לבנות מחד
⌄
יצא לנו לדבר לי ולבחור, פתחתי תקלפים ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא מסתכל עלי בצורה שונה, שהוא מרגיש משהו, הוא אמר "אני לא כזה ואם היית מכירה אותי לא היית חושבת שאני יכול לעשות את זה" ובגדול, אמר שהוא מצטער אבל הוא דלוק על מישהי אחרת בכלל... וישבנו ודיברנו ואמרתי לו שאני אוהבת את ארוסי ואני לא מבינה איך בכלל הגענו לסיטואציה כזו שאנחנו מדברים על דבר כזה וממש זה מעציב אותי והכל, ועדיין מעצבן אותי שהוא אמר שהוא דלוק על מישהי אחרת, למה? מכה לאגו? מה אתה חושב? ואני עדיין מרגישה את זה ממנו ואני חושבת שהוא סתם אמר את זה כדי לא להסתבך, אני מרגישה שהוא משחק איתי סתם כי זה כיף כי הוא יודע שזה משהו שלא יקרה, אני לא אעזוב את ארוסי, אבל הוא נהנה מהמחשבה ועכשיו שהוא יודע שנתתי לזה מקום כנראה שהוא מבין שבחורה כמוני היתה מסתכלת עליו (הוא די חסר ביטחון) אני מרגישה שאני אצליח להוציא את זה מהראש שליף, אני מרגישה שםשוט נהנתי מהמחשבה שאני מחוזרת.
ד"ר אורן חסון
היית מחוזרת
⌄
ליאור יקרה,
אז אולי כדאי להמשיך ליהנות מהמחשבה שהיית מחוזרת. כי היית מחוזרת. האם זו היתה אמת? האם זו היתה בדייה?האם זה משנה כאשר את מאוהבת באדם אחר?לפחות עכשיו את יודעת שאת יכולה להפנות את תשומת לבך הבלעדית לארוסך, ואין משהו אחר שיפריע אלא המחשבות שלך. ואת אלה את צריכה לפתור בינך לבינך, ולא בינך לבין אף אחד אחר. ייקח לך קצת זמן לפתור את זה, אבל אם תחליטי שזה מה שאת באמת רוצה, את צריכה להיות מסוגלת לזה. ואם את מתקשה בשל מחשבות מטרידות אחרות, וענייני אגו שלכאורה נפגע, ואשר מפריעים לך במה שיכול להיות קריטי לאושר שלך, אז לכי לטיפול, כי זה חשוב שתצליחי. לך זה חשוב שתצליחי.
ליאור
היית מחוזרת
⌄
סתם מבאס אותי העניין שהתרגלתי לדבר איתו כל יום מן הרגל כזה בהודעות שהיה לי נורא כיף על סדר היום, ועכשיו זה נעלם. וידעתי שזה ידפוק לנו תחברות אם נדבר על זה גלויות. אני לא יודעת כבר לקרוא אותו, הוא פתאום לא מסתכל לי בעיניים כל הזמן אלא מסתכל שאני לא רואה ואז פתאום אני מסובבת מבט והוא ישר מזיז את הראש, אתה יכול להגיד לי למה זה? למה הוא פתאום מפחד ליצור מבט עינים? ולמה אני עדיין ממשיכה להתעסק בזה שיש לי את הדבר הכי טוב שיש בידיים? אני פשוט לא יכולה לשחרר מזה ועכשיו שאני מרגישה שהוא עושה דווקא, הוא לא שולח הודעות ואני מתאפקת עד שבטעות שולחת משהו, גם אני יושבת הרבה עכשיו עם השותף שלו לדירה שהוא חבר ממש טוב שלו, בבקרים כי אני בחופש והוא כל הזמן עוקץ כזה "לכי אליו" , "אני יעבוד אתם תהנו לכם" אני מרגישה שהוא מקנא לי, למה הוא לא אומר מה הוא מרגיש?
ד"ר אורן חסון
אכזבה מפלירט עם החבר של הארוס...
⌄
ליאור יקרה,
אנא, בבקשה, קראי היום שוב את שתי התשובות שלי אליך, קראי אותן שוב מחר, ושוב ביום שאחרי. בין לבין, התפני לחשוב על כך. אם עדיין לא תתחברי למה שכתבתי, כפי שמעיד כרגע המכתב שלך, אז אולי את לא מתאימה עדיין לנישואים בכלל, ובפרט למחוייבות כלפי בן הזוג הנוכחי שלך.במקרה כזה, אני מציע לך לקרוא עוד פעם את הפיסקה האחרונה של תשובתי השניה, ולהחליט מה לעשות עם עצמך.