גבולות בזוגיות: איך להציב אותם

תאריך פנייה: 25.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ספיר
לא יודעת איך לעצור את זה...
25.07.2012 • 02:34

לא מזמן כתבתי לך.. בקשר לבעיה שלי שמהר מדי אני נותנת את הגוף שלי בדייטים ובסופו של דבר נתפסת בעייני הדייט כאובייקט מיני ולא כאשת שיחה או מקור הקשבה שאני יכולה להעניק.אזכיר בקצרה מה קרה :לפני כחצי שנה הכרתי מישהו בעבודה,נדלקתי עליו והתחלתי איתו,הוא גם כן היה בעניין ויצאנו. היינו אצלו בבית ולפני כן שתיתי אלכוהול אז הייתי די מטושטשת,מה שהוביל למצב שאוננתי לו במקלחת וישנתי אצלנו באותו היום. מאז לא דברנו,קצת סמסים של "מה נשמע?" אח"כ התקשרתי והוא לא ענה ונתקנו קשר..עד לפני שבוע שהוא לפתע נזכר בי ורצה שנחדש את הקשר..היום יצאנו שוב ואמרתי לו על הפעם הקודמת שהרגשתי לא בנוח עם זה וזה בא לי מוקדם ומהר מדי ואני לא רגילה להגיע למצבים אינטימיים כאלה כ"כ מהר הוא מצדו,בחור קליל וזורם מאוד אמר שלפי דעתו אין חשיבות לזמן של ההיכרות ושהוא חושב שכל גבר או בחורה צריכים לעשות את מה שבא להם באותו הרגע כל עוד זה לא פוגע באף אחד.. ואם נהנים מזה אז זה מעולה. שאלתי אותו אם בחורה שתשכב איתו בדייט ראשון לא תראה זולה בעיניו והוא אמר שלא והוא יעריך את הרצון שלה לעשות מה שטוב לה ובכלל לא תעבור לו מחשבה כזאת בראש.. הוא העביר לי את התחושה שזה הכי לגיטימי בעולם שנתקדם מהר במגע ושאין בזה פסול מבחינתו ולמרות זאת אחרי שזה קרה בפעם הקודמת שנפגשנו,לא דברנו עוד מאז..במשך הדייט היינו ליד הים,בהתחלה התנשקנו ואז שוב דברנו..אח"כ ישבנו על החוף והוא הוריד חולצה והתחבקנו ועמד לו ואח"כ באוטו שלו הוא שכב מעליי והתחככנו אחד על השני.הוא רצה לגמור ורצה שאעשה לו ביד והשתמש במילים של "מאמי,שיהיה לנו כיף,אני רוצה שתהני" וחייך המון..אבל למרות זאת אמרתי שלא. אני גאה בעצמי שלא הגענו למקום שהגענו אליו פעם שעברה ועם זאת לא יודעת איך לקרוא אותו ואיך להמשיך הלאה מפה.. הבחור גם יש לציין הוא איש מכירות מצליח,יש לו שפה זורמת ,חלקלקה,יודע למכור טוב דברים וגם את עצמ.אני לא יודעת מה אני בשבילו,האם אני ידידה עם הטבות ,האם אנחנו יוצאים,האם הוא נפגש עם עוד בחורות כמוני במקביל,האם הוא סתם נזכר בי והיה חרמן ורצה לספק את היצר שלו והאם הוא באמת מאמין במה שהוא אומר לגבי מגע מהיר מדי ואם יש מישהו בעולם שיכול להאמין בזה וזה לא בולשיט אחד גדול..מעניין לי לדבר איתו וכיף לי בחברתו..הייתי שמחה להכיר אותו עוד ולהמשיך איתו לקשר בווריאציה יותר רצינית ופחות מינית..אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה.. לא רוצה לנהל איתו שיחת "יחסינו לאן" כי אנחנו לא במקום הזה עדיין ולא רוצה להלחיץ אותו..מצד שני, כבר הרבה ממני כך שאם בפגישה הבאה שלנו רק נתנשק אני אתפס כביכול כעושה רושם של נזירה למרות ששנינו יודעים שאני לא..אני נמצאת כרגע בעמדה לא ממש טובה, כי כבר נתתי הרבה ואם אקח כרגע לא יהיה לו בשביל מה להתאמץ..הרי כבר נתתי..וגם אם לא אגע בו הוא ייתן לי תחושה שאני מעכירה את האווירה בחוסר זרימה שלי.אני פוחדת לגלות שאם לא אתן לו את המגע הוא לא ירצה להמשיך איתי את הקשר,כי למעשה זו הסיבה שהוא איתי..ומצד שני רוצה לשנות את האופן שבו הוא רואה אותי,שיכיר אותי,את האופי שלי,שיראה בי מקור לזוגיות אופציונלי,לאוזן קשבת ולא לסיפוק צרכים מיניים בלבד..איך עושים את זה?בבקשה תן לי הכוונה פרקטית

ד"ר אורן חסון
ללמוד את הגבולות של עצמך
25.07.2012 • 16:17

ספיר יקרה,
זה אכן קשה יותר כאשר כבר עלית על המדרגה (או ירדת, תלוי איך מסתכלים על זה. כי לכאורה, "הוא כבר זכאי לחזור לטריטוריות שבהן היה, כי הן כבר שלו". אלא שזה לא נכון. הטריטוריות האלה, ספיר, הן שלך לתת ושלך לקחת. אם הוא ידרוש בעלות עליהן בגלל שמגיע לו, תוכלי להבין מכך שהוא רואה את עצמו יותר מאשר אותך. מותר לך להגביל את עצמך ואותו כרצונך. את רק צריכה למצוא דרך להקל על עצמך כדי לעשות זאת באופן ברור אבל כזה שלא יזמין התקפה נגדית, וייתן לו צ'אנס להיות בן אדם.כמובן שהוא יגיד לך "שאין חשיבות לזמן ההכרות, ושמבחינתו אפשר ונכון לעשות מה שמרגישים באותו רגע". זה מאפשר לו לנסות ולהתקדם מהר, בתרוץ שזה התאים לך. מותר לך לומר לו במפורש יותר שזה היה לך מהר מדי, ושאת רוצה להאט את הקצב. זו זכותך, והוא אמור לקבל זאת. מותר לך אפילו לומר לו, אם הוא מנסה לפתות אותך ולגרות אותך ולבדוק את הגבולות שלך, ושאת רוצה ממנו שיכבד את רצונך, ושיעזור לך להתקדם לאט יותר, ולא לרוץ מהר מדי. ושתעשו דברים אחרים. אולי פומביים יותר, כמו סרט, כמו הליכה, כמו ישיבה בבית קפה, מקומות שבהם מותר לגעת, אבל לא "לגעת", ולעצור נגיעות שתרגישי שהן מוקדמות מדי. זה תהליך ספיר, ואת צריכה ללמוד אותו, ובעיקר לדעת לומר לא, כשאת רוצה לומר עד כאן, ואולי גם ללמוד בעצמך מה נכון יותר לעשות. גם ללמוד את זה זה תהליך, וככל שתהיי מיומנת בהבנה של הגבולות שלך, כך יהיה לך קל יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083