לבד מדי - עצות ופתרונות
ליאת
זוגיות פגועה מהשורש
⌄
שלום
דר חסון
אני חיה בתוך נישואים שגורמים לי על בסיס יומיומי
ייאוש וכאב נפשי עצום. אני נשואה כמעט שנתיים
ויש לי ילדה בת שנה התחתנתי בשידוך והוא לא מתאים לי בכל צורה שהיא אפילו הקטנה ביותר
אני ממזמן כבר לא חוויתי אושר או ריגוש
הוא מאוד קר אליי לא משתף אותי בכלום קם לעבודה ב7 חוזר ב6 יוצא עם חברים ואם לא
אז הוא עייף מדיי לשבת איתי ומעדיף לראות טלויזיה ולישון
לא עוזר לי עם הילדה אני לבד בהכול ניסיתי לשנות את פני הדברים כי מטבעי אני אופטימית אבל אני חייבת להגיד שכבר לא אני מיואשת עד עומקי נשמתי הגעתי לשלב שאני מנסה לחיות עם מה שיש ומההשפלות של לחיות לצידו להתעלם ממנו אבל לא עזר לי כי אדם שאוהב לתת ולקבל אהבה וכבוד
אני יודעת שלא תוכל לעזור לי לשפר את הזוגיות
אבל יש לך פיתרון לנשמה שלי?? או אפילו מספיק שמישהו קרא את מה שעובר עליי
כי בחוץ חושבים "איזה כיף לה יש לה הכול" ואני כמובן מחייכת
ומאמינה לעצמי
תודה
ד"ר אורן חסון
לבד מדי
⌄
ליאת יקרה,
אני מניח שאת חיה בחברה מסורתית שבה הקושי להיפרד הוא רב יותר, והמנהגים קבועים יותר, ושקשה יותר לדבר זה עם זה על הצרכים.אני בכל זאת ממליץ לך לקרוא את המאמר שלי עלהתנהלות זוגית דרך חיזוקים חיוביים. אולי הוא יועיל לך גם בלקרב את בן זוגך אליך ולהבנת הצרכים שלך. בכל מקרה, ברור שאת צריכה גם עזרה לעצמך, ואורך רוח, וחיבוק חברתי כלשהו מצד מישהו שמבין אותך. את כרגע לבד מדי. אני מבין שאת גם לא יכולה לפתוח את צפונות לבך בפני חברות או בני משפחה. העסיקי את עצמך, ככל שאת יכולה בדברים שבאמת תמצאי בהם עניין. בני את ה"אני" שלך, את האישיות שלך ואת העניין שלך בדברים שונים בהדרגה. אם לא בזוגיות, אז לפחות בזמן שלך עם עצמך ובהמשך אולי עם עוד אנשים העוסקים באותו תחום, בין אם זה תחום מקצועי או אמנותי כלשהו, או תחביב כלשהו שבאמת יעסיק אותך. ואם צריך ואם את יכולה - אולי ללכת ליעוץ פרטני (טיפול אישי) כדי לשמור על השפיות ולהחליט בהדרגה מה נכון לך לעשות ואיך.