גבולות בזוגיות: איך להציב אותם

תאריך פנייה: 24.08.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילך
קנאה מופרזת או הגיונית..?
24.08.2010 • 11:23

שלום,
אני בת 29 ויש לי חבר כבר שנה וחצי ,גרים ביחד 8 חודשים.יש לו המון תכונות טובות שאני מאוד מעריכה אבל מצד שני יש לו כמה תכונות שמטריפות אותי עד למצב שאני לא יודעת אם אני יכולה לחשוב איתו על צעד קדימה.הוא מאוד שונה ממני-הוא אדם מאוד פשוט שאוהב שיגרה ואני מאוד אוהבת ריגושים ובילויים.מפריע לו שאני שותה,מעשנת,יוצאת עם חברות וזה פשוט משגע אותי.גם שאני מנסה ללכת לקראתו ולעשן סיגריה ביום או לצאת ממש מעט ובקושי לשתות עדיין הוא משגע אותי!הקש ששבר את גב הגמל וגם הסיבה שאני רושמת את ההודעה הזאת היא מה שקרה היום.לפני 5 שנים בערך עבדתי עם איזה בחור שהיינו מאוד קרובים כידידים(מאז היתה לו חברה)ומאז נשארנו בקשר פעם בכמה חודשים.היום הוא מתחתן והוא שלח לי הודעה ואמר שיהיה חשוב לו שאני אבוא,חבר שלי מסרב ללכת בשום אופן ואפילו כעס עליי מאוד שיש לי "ידידים"!אני מרגישה שאנחנו חושבים באופן כ"כ שונה,ואני נמצאת היום בחיים במצב שאני צריכה להחליט..אשמח לעצה אובייקטיבית:)

ד"ר אורן חסון
גבולות שאת קובעת
25.08.2010 • 01:51

לילך יקרה,
אני חושב שכל מה שאת צריכה זה להחליט עד כמה זה מטריף אותך. והוא צריך לחשוב עד כמה הוא יכול ללחוץ אותך, כדי למתן את החרדות שלו שיאבד אותך, מבלי שיאבד אותך בסופו של דבר בגלל הלחץ. הפער ביניכם גדול, ואת צריכה לקחת בחשבון שביחסים ביניכם הוא יגביל אותך שוב ושוב. אני מניח שתעזבי אותו ברגע שתרגישי שהוא מגביל אותך יותר משאת מוכנה שיגביל אותך, ותישארי כל עוד הוא לא עבר את הגבול הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083