איך מפסיקים לאהוב: טיפים והבנות

תאריך פנייה: 01.05.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מישהי
לא מצליחה להתגבר על זה ...
01.05.2010 • 01:39

אני וחבר שלי נפרדנו בגלל שהוא היה בסוג של משבר שלדעתי, חלקו נגרם בגללי ... בהתחלה דיברנו המון אחרי הפרידה וזה לא הרגיש כאילו נפרדנו חוץ מהחלק הגופני. עברו כבר 3 שבועות, כמעט חודש ועדיין קשה לי מאוד להתגבר על זה כי אני מתגעגעת אליו ורוצה אותו אבל אני יודעת שאני לא אחזור אליו ושהוא לא יחזור אלי. האם להמשיך לדבר איתו או לא ? מה לעשות כדי להפסיק לאהוב אותו ?

מישהי
לא מצליחה להתגבר על זה ...
01.05.2010 • 18:51

בנוסף חשוב להוסיף שאני לא מצחליחה להמשיך הלאה ונראה לי שהוא המשיך הלאה כבר (לפי ההתנהגות שלו) מה , שגורם לי לחשוב שהוא לא אהב אותי באמת/ לא אהב אותי כמו שאני אהבתי אותו... האם המסקנות האלה נכונות או שאני צריכה להתעלם מהן ?

ד"ר אורן חסון
הזמן, המים והאש
02.05.2010 • 15:38

מישהי יקרה,
נתחיל מהכללה: גברים נוטים, יותר מנשים, לצאת ולהתחיל קשרים חדשים, גם כאשר אינם פנויים רגשית. "אני מרגיש לא טוב, צריך לעשות משהו כדי לפתור את זה", זו חשיבה גברית יותר. נשים, לאחר אבדן, צריכות יותר זמן לעכל ולהתפנות רגשית.לגבי השאלה "איך מפסיקים לאהוב?" – אהבה זה רגש שאינו כבה מיידית. הכיבוי צריך זמן, ואפשר להילחם באהבה בעזרת מים קרים (תובנה עד כמה בן/בת הזוג היו לא מתאימים לנו – ולכך יש דרגות שונות, החל ממעט מים פושרים, כמו "אין לנו נושאים משותפים", ועד למים קפואים עתירי קוביות קרח, כמו בגידה, השפלות, אלימות וכדומה). עוזר גם להילחם עם אש באש, כלומר – למצוא מישהו שבאמת מוצא חן בעינייך. זה יותר קשה, כאשר את עדיין קשורה רגשית, ולכן בהתחלה זה עובד רק עם אש חזקה במיוחד. במשך הזמן, כאשר האש שלך דועכת, גם אש חזקה פחות תעשה את המלאכה. בינתיים, חלפו רק שלושה שבועות. הדעיכה היא מינימלית. תני לזה זמן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083