בדיקת עצמי: תובנות על קשרים

תאריך פנייה: 28.11.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דניאל
קשה לרצות לשכוח
28.11.2010 • 22:29

היי,הסיפור שלי הוא כזה,הייתי לפני 4 חודשים בהודו לתקופה של חצי שנה.בחודשיים האחרונים בטיול משהיא שהתפתחה בנינו אהבה וקשר אמיתי של ממש.טיילנו את החודשיים האחרונים שלי בהודו ביחד והיה מצוין,חוץ מכמה מקרים שבהם לפעמים פגעתי בה מילולית.למרות זאת היה לנו קשר שונה מכל מה ששנינו הכרנו עד לאותו הרגע.כשעזבתי היא נשארה שם לעוד חודשיים וחצי שבהם ההחלטה הייתה שאנחנו נחכה אחד לשני ונשחזר את הקשר בארץ.בזמן הזה שמרנו על הקשר ואפילו נהיינו לחברים טובים.כשהיא חזרה לארץ,אני הייתי זה שאסף אותה מהשדה לבית.אחרי יומיים דיי מוזרים הרגשנו שנינו מוזר כלפי הקשר.בעוד שאני ראיתי את המוזרות כדבר תקין היא חשבה שעדיף לסיים.מאז עברו כחודשיים פלוס ואני לא ממש מצליח להתנתק רגשית.אני אדם שכן חווה אהבות בעבר (בן 24) אבל משום מה הפעם ממש קשה לי לוותר מהסיבה שתמיד יושבת לי איזו מחשבה שהיא ממש מתאימה לי.אחרי הפרידה קצת רדפתי אחריה ללא כל תוצאה או יחס מינימלי.אני עדיין מוכן לדבוק במטרה כלשהיא שתקדם אותי להבנה מסוימת אבל לא מצליח.הבעיה היא שהמרחק בינינו הוא דיי גדול,אני גר בדרום בעוד שהיא בצפון ובנוסף אני מאמין שהיא עדיין לא מוכנה להקשיב לי שלא לדבר על להקשיב מהמקום הנכון.השאלה שלי היא מה לעשות?האם כדאי להשיך ולדבוק בלשכוח או שיש איזו פירצה בכל זה?

ד"ר אורן חסון
בדוק את עצמך
28.11.2010 • 23:45

דניאל יקר,
אם תמצא "פירצה" בדוק אותה. אני לא יכול, לצערי, למצוא "פרצות" בשבילך. ובינתיים, הרי כל עוד היא לא מוכנה "להקשיב", היא גם לא תשמע. נכון? אם כך, כאשר תתייאש מלמצוא פירצה, סביר להניח שתסיק את המסקנות. ואגב, אולי יותר מאשר קשה "לרצות לשכוח", קשה "לוותר", ואולי בגלל הפגיעה באגו.ואוסיף עוד משהו: לא עושה לי טוב העובדה שהוספת הודעה קצרת רוח חצי שעה לאחר הפניה הזו. לא שזה מפריע לי אישית, אבל זה מלמד משהו. מצד אחד, על הלחץ שלך. אתה רוצה פתרון עכשיו. מצד שני, אתה לא ממש קשוב למה שקורה מסביב. נכנסת הנה ושלחת תשובה, ואם לא קיבלת מייד, לא התפנית קודם להבין את המערכת, ולראות כמה זמן לקח לאחרים לקבל תשובות. חוסר הקשב הזה שלך יכול להיות בעוכריך בתחומים אחרים, ואולי זה חלק ממה שקורה לך איתה. אני לא בטוח, אבל רוצה להפנות את תשומת לבך למשהו שאולי הפריע לך כאן, אבל גם אם לא, אולי יפריע לך בקשרים הבאים עם נשים או עם גברים או עם ילדים. אולי אני טועה כשאני משליך מארוע יחיד, ולכן אני מפנה לכך את תשומת לבך. בדוק את עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דניאל
קשה לרצות לשכוח
29.11.2010 • 15:03

אני מצטער,אולי זה ישמע מוזר אבל הדניאל השני שפירסם את ההודעה של "כוח",זה לא היה אני.בהתחלה לא הבנתי למה בדיוק התכוונת עד שראיתי את הפרסום שמעליי.חוץ מזה תודה על התגובה.אני רק אוסיף להגיד שהכוונה הכללית של ההודעה שלי הייתה איך אפשר לנסות לשכוח משהו שאתה חושב שהוא טוב בשבילך?גם אם אני אצליח למחוק ולהדחיק לאט לאט את הרגשות עד לאיפוס מוחלט,שוב,בכל אינטרקציה שתהיה לי עם אותה הבחורה גם אם היא תהיה חד צדדית אני שוב פעם יחזור לחשיבה שזה בעצם מה שטוב בשבילי ולא משהו אחר.זה בערך מה שקורה כרגע,אני מדחיק עד למשך זמן מסוים שבסופו נוצרת אינטרקציה מסוימת שחוזרת ומזכירה לי שכל עניין ההדחקה הוא לפעמים עבודה בעניים.

ד"ר אורן חסון
שיקום
29.11.2010 • 23:48

דניאל יקר,
מנפלאות האינטרנט. לך דע מי כותב מה...אני רוצה לומר לך שכך זה כאשר יש אכזבה גדולה ממשהו, או פגיעה גדולה. ולפעמים גם כשיש אושר גדול. זה בא בגלים, נעלם בשיגרת היומיום, וחוזר זמן מה אחר כך, ונחלש עם הזמן. ואם זה לא נחלש, ואתה לא רואה מגמה של שינוי בתקופה של שבועות (לא שיקום, אלא שינוי – פחות, ויותר חלש), כדאי ללכת לטיפול, כי זה אומר שאולי יש בעיה שיהיה יותר קשה להתגבר עליה ככל שהחריטה הרגשית נשארת עמוקה מאד לאורך זמן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083