בדיקת זוגיות: שאלות חשובות
אנונימי
יש לו חברה !
⌄
היי...לא מזמן יצאתי ממערכת יחסים די ארוכה של כ 3 וחצי שנים. המשכתי הלאה והצלחתי להתגבר על המשבר.לפני כחודש התחלתי להרגיש חיבה לחבר של חברים שלי, אני מכירה אתו כבר די הרבה זמן, ובכל זאת יצאת לא מזמן ממערכת יחסים. אבל הבעיה העיקרית היא שיש לו חברה.אני לא יכולה להגדיר את הרגש כאהבה אלה כחיבה ואף טיפה יותר.אני שמה לב לתגובות שלו שיכולות להעיד על הדדיות במידה מסויימת, למרות שהן מאופקות.אני מוכנה להמשיך הלאה במידה ואני ידע שהוא לא בשבילי וטוב לו איתה, אני לא יודעת, לא מכירה אותה פשוט רוצהלעשות את המעשה הנכון.ללא ספק יש לי רגש אליו ואני חושבת עליו הרבה אבל חשוב לי לעשו הכל נכון, אני מרגישה שהוא מרגיש משהו לא יודעת מה, לא יודעת אם להלחם או לעזובתודה , אנונימי
ד"ר אורן חסון
שאלות לטווח הרחוק
⌄
אנונימית יקרה,
יש לך ידיד, שאת רוצה לבדוק זוגיות איתו, אלא שהוא תפוס. את מתלבטת כי את לא יודעת מספיק. מן הסתם את צריכה לדעת יותר, ובזה לא אוכל לעזור לך. עם זה תצטרכי להתמודד בעצמך. את גם כותבת שחשוב לך לעשות הכל "נכון". מה זה נכון? נכון כדי להצליח? נכון חברתית ומוסרית? ואם תצליחי, איך זה ישפיע עליך, מבחינה מוסרית? האם תראי את עצמך אחרת? האם תראי אותו אחרת (כאחד שעוזב בת זוג, אם יש לו מישהי שמוצאת חן בעיניו יותר)? אלו שאלות שגם אותן את צריכה לשאול את עצמך. ואפילו עוד שאלה די טריוויאלית, כמו למשל, איך זה ישפיע על המעגל החברתי שלך, או על המעגל החברתי שלו. כלומר, את צריכה לבחון את מה שקורה או יקרה גם בטווח הרחוק יותר, ולא להסתפק בסיפוקים מיידיים.