בדיקות חוזרות בזוגיות: גבולות ופתרונות
מיכאל
לא מצליח להתמודד מולה
⌄
אני ואשתי בני 30 נשואים כבר חצי שנה, היא בהריון בחודש השלישי.אני לא מצליח להתמודד מולה, היא כל הזמן מתעצבנת והיא יודעת לשלוף ציפורניים ולעקוץ כל הזמן, ולהזכיר לי טעויות שעשיתי בעבר, שלטענתה משפיעות גם עליה.היא מאוד אובססיבית לגבי העבר שלי עם נשים אחרות ולטענתה זה מראה שאני יכול לבגוד בה בעתיד.אני מרגיש שאני כל הזמן מוותר לה, אבל לפעמים כשאני עונה או לא מתייחס זה מגיע לריב, שבעקבותיו אני ממש רוצה לפרק את הזוגיות.אני הרבה פעמים מרגיש מפוחד שהיא תתפוצץ בארועים משפחתיים ושהמשפחה שלי תראה את הפרצוף העצבני שלה.אני מדבר איתה הרבה ומרגיש פתוח להגיד את מה שאני מרגיש, אבל זה לא עוזר כי היא עקשנית והיא אף פעם לא מוותרת.אני ממש מיואש.
ד"ר אורן חסון
גבולות הבדיקה
⌄
מיכאל יקר,
אתה נמצא במצב לא קל, כשבת הזוג שלך נפיצה, מצד אחד, ובמצב רגיש (הריון) מצד שני, שלא מגביר את הביטחון העצמי שלה, ולכן כופה עליה לבדוק מחדש את הצורך שלך בה. הבדיקות האלו הן כנראה יוצרות את המצבים הנפיצים שלה. היא לא בטוחה בך, בין אם בגללך ובין אם בגללה. היא רוצה להיות בטוחה, ובודקת שוב ושוב, בכל דרך אפשרית. אלא שהצורך שלה לבדוק אותך, מביא אותך למצבים לא פשוטים, כשאתה רוצה לשים לה גבולות, ולומר "עד כאן". ובכל פעם שאתה עושה זאת, אתה מערער לה את הביטחון.זו דילמה לא פשוטה, היכן לשים את הגבול. אבל כפי שאתה מבין, זה תוצאה של קונפליקט בין הצרכים והאופי של שניכם. לך לא קל ללכת איתה עד הסוף ולה לא קל בכל פעם שאתה שם לה גבול. גם לומר "אבל אין לי מה לעשות עם העבר שלי, כי מה שהיה היה ואני לא יכול לשנות" זה סוג של גבול. היא רוצה תשובות אחרות, כמו: "אני איתך", "אני אוהב אותך", וחיבוק של "אין לך מה לדאוג, כי אני שומר עלייך", עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם, כי זה מה שנותן לה ביטחון. מצד שני, החשש שלך, שהיא משתמשת בזה כדי לשלוט בך, יכול להיות מוצדק. לא שזה חייב להיות מודע, כי זה יכול להיות חלק מאותן בדיקות שלה, שהיא חייבת לעשות כדי להרגיש בטוחה.יתכן שהמודעות לתמונה שהיצגתי לך כאן, תועיל לך לדעת לומר לה את הדברים נכון יותר, להרגיע אותה, ולמצוא את שיווי המשקל שיתאים לשניכם. יתכן שזה ירתיע אותך. אני לא בטוח. אבל יתכן שהדבר הנכון הוא ללכת ליעוץ זגי כדי להבין טוב יותר את הפרטים, וכדי להעזר בייעוץ כדי להגיע להבנות טובות יותר, להרגעת החששות של שניכם, ולשיווי משקל נכון יותר ביניכם.