בדיקות בזוגיות: מה היא בודקת?
פרפר נחמד
למה היא עושה את זה?...
⌄
ד"ר חסון הנכבד,ראשית - תודה על הפורום הנפלא!הבעייה שלי היא כזו:יש לשותפה שלי חבר כבר כמה חודשים טובים. מעולם לא הייתה לה מערכת יחסים רצינית לפני זו, והיא בחורה שמנה שנוהגת לפצות על העדר בטחון עצמי בצורות שונות (למשל: חלוקת הוראות בבית, והפגנת שליטה בכל דבר)בכל מקרה, השאלה שלי היא כזו: מדי פעם היא אומרת לי דברים כמו:" אלעד (שם החבר שלה - בדוי כמובן..) היה צריך לצאת איתך", או: "את היית צריכה להיות חברה של אלעד" או "את רואה? אמרתי לך שאתם תסתדרו מצויין" ו"את מתאימה לו יותר ממני"...אני לא מבינה מה היא רוצה ממני!! מעולם לא מצאתי עניין בחבר שלה. מעולם לא רמזתי על זה. בכלל אני עצמי יצאתי ממערכת יחסים כרגע, כך שממש לא בראש שלי בחורים אחרים, ובטח לא הוא. הוא בחור נחמד ואין לי שום בעיה איתו, אבל אני לא מבינה מה פשר המשפטים האלה!! אני גם מאוד משתדלת לשמור ממנו "מרחק" ולא לנהל איתו שיחות שהן מעבר לשיחות נימוסין, אבל ההערות שלה לא מפסיקות...אני לא מבינה מה מניע את המחשבות האלה שלה, מה גורם לה לומר אותן, ויותר מזה - מה היא רוצה מחיי?? מה אני אמורה לענות לה על שאלות כאלה?? (עד כה הייתי פוטרת אותה ב"תפסיקי לדבר שטויות" או "לא תודה, אני אוותר", וכו')לא ברור לי....תודה!!
ד"ר אורן חסון
בדיקות
⌄
פרפרה יקרה,
היא בודקת. השאלה היא מה בדיוק היא בודקת, ולהלן האפשרויות.1. את הפחדים שלה, כדי לקבל שליטה יותר טובה על המציאות, בדרך כלל בעזרת הכחשה שלך. ולו היית אומרת לה: "אני? מה פתאום, הוא כל כך מתאים לך..." היא היתה שלך לנצח.2. היא רואה שאת נבוכה, והיא מרגישה שליטה ובטחון מהתגובות שלך.3. ואריאנט של 2 זה שהיא, בעזרת השאלות שלה, אומרת, לך או לעצמה: "היא היתה מתה! אבל הוא שלי. וואו, כמה שאני טובה." (או, אם זה מתוך חוסר בטחון: "אז... אז אני טובה, לא? אם יש לי כזה חבר שאת אולי היית רוצה").יש לך כמה אפשרויות תגובה. האחת היא להפסיק לשחק את המשחק ("תעזבי אותי"; או: "הממ..." בקול חסר גוון ועניין). האחרת היא לשחק את המשחק בהפוכה: "נכון. אנחנו באמת מסתדרים נהדר.". או: "לא, תעזבי, לא בא לי שלישיה היום." או לבחור בשורת המחץ: "מה, מותר לי?"