בדידות וניתוק חברתי: מה עושים?

תאריך פנייה: 15.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
פחד להשאר לבד
15.03.2012 • 12:54

שלום
ד"ר,תמיד הייתי אני הבעייתית בקשרים שלי, כנראה משום שעוד לא פגשתי באחד נורמלי .ועכשיו יש לי חבר כבר חצי שנה. הוא בחור טוב, אבל מההתחלה היו לי התלבטויות בנוגע אליו.אנחנו מתווכחים המון, כי אני ביקורתית ורוצה שהוא יתנהג כפי שאני רואה לנכון.הוא די מרובע וזה גורם לו להיות מוזר. וגם לא ממש כיף לי איתו בסקס ואני מרגישה לפעמים שאני עושה סקס עם מוגבל (סליחה על ההתבטאות).הבעיה שלי זה הפחדים.מפחדת להשאר לבד, כי חוץ ממנו אין לי חברות (התנתקתי מכולן ) ואני כבר מעל 30 ויש לי לחץ עצום מהמשפחה.אבל אני לא בטוחה בו וככל שהזמן עובר התגובות שלי נעשות אלימות מילולית ויש לי התפרצויות.וזה היה לי תמיד בכל קשר וזה מפחיד אותי .אולי הבעיה אצלי? תגיד לי?

ד"ר אורן חסון
לשנות
16.03.2012 • 10:59

אלמונית יקרה,
לפי מה שאת כותבת, כנראה שיש לך בעיה, כי העובדה הפשוטה היא שאת לבד מדי. מה קרה לחברות שלך? מדוע התנתקת מהן? את כותבת גם שזה היה לך בכל קשר. אולי אלו הבחירות שלך, ואולי אלו הציפיות שלך והתסכול שלך. בגילך, כשהדגם הזה חוזר על עצמו, וכשאת לבדך מבלי שתהיה לך תמיכה נפשית קרובה (גם מהמשפחה את מרגישה לחץ, יותר מאשר אמפתיה והבנה), כדאי שתלכי לטיפול. זה יעזור לך לבדוק את מערכות היחסים שלך, ואת התקשורת שלך עם הסובבים אותך, וגם את הלחצים, ולנסות לשנות את הדפוסים שאת נראית קצת כבולה בתוכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083