קשיים בזוגיות: מה אפשר לעשות?
אייקה
ללמד או לשנות
⌄
שלום
ד"ר חסון,הרבה זמן התלבטתי אם לכתוב או לא, תמיד יש לי פחד לקבל תשובה - "אם זה לא מתאים, את צריכה להחליט".אני ובעלי ביחד 5 שנים, נשואים 3 שנים, ויש לנו בת מקסימה בת שנתיים.בעלי הוא אדם מאוד קר ויבש, זאת אומרת שקשה לו להביע את אהבתו וחיבתו דרך חיבוקים מילים, שנשים אוהבות. זה קורה מאוד נדיר. אני יודעת שהוא אוהב אותי , פשוט זה אופי שלו, וגם כלפי הבת אני מרגישה אותו דבר, ואותה הוא בטוח אוהב.ברור שידעתי שהוא כזה לפני שהתחתנתי, אבל קיבלתי את זה, כי הוא בן אדם טוב ויש לו יתרונות אחרים.הרבה פעמים ניסיתי להסביר לו את הצורך שלי במילים יפות בפירגון. התשובות שלו היו "כזה אני, מה לעשות, בשביל שאדם ישתנה הוא צריך להיוולד מחדש. את יודעת שאני אוהב אותך". זה. פחות או יותר היו התשובות שלו.בפעמים אחרונו, כאשר הרגשתי צורך להעלות את הנושא שוב, אמרתי לו שאני לא רוצה שישתנה, אני רוצה שילמד דברים חדשים וכדומה.כל פעם הוא אומר שהוא ישתדל והוא ילמד, אבל....האם אתה חושב שיש לו סיכוי, ללמוד להיות קצת יותר חם, או שבאמת הוא צריך להיוולד מחדש.תודה רבה מראשאייקה
ד"ר אורן חסון
לקבל חום
⌄
אייקה יקרה,
הנסיון שלך, של חמש שנים, אומר לך שלא הצלחת לעשות את זה. ולכן הסיכוי לעשות את זה לבדך, בהמשך, קטן מאד. העניין הוא שגם בטיפול רגיל, הסיכוי לא גבוה. כדי שזה ישתנה, הוא כנראה צריך לעבור טראומה רצינית. זה יכול לקרות בטיפול ביהייביוריסטי אצל מטפל עם אישיות חזקה, ואולי בסדנאות שמאפשרות חוויה חזקה מאד. הבעיה שלך תהיה למצוא את האדם המתאים או הסדנה המתאימה, ועוד יותר - לשכנע אותו ללכת, מבלי לגרום לנזקים בזוגיות עד שזה יקרה.