בגידה נשית: מה עומד מאחורי המצב?

תאריך פנייה: 04.08.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אביב
משבר בנישואין
04.08.2014 • 08:50

היי
אנו נשואים כבר כ 13 שנים ויש לנו 4 ילדים
תמיד חיי הנשואים היו לא קלים אך לאחרונה הפכו לבלתי נסבלים חשוב לציין שאנו אוהבים אחד את השני ומכבדים מאוד וחשוב לנו שימור הקן המשפחתי
לפני כארבע שנים עברתי תאונה בעקבותיה פוטרתי מעבודה והיום אני בתהליך שיקום ובקרוב אתחיל כחלק מהשיקום בתהליך לימודים ארוך (אני כל היום בבית לא עובד מקבל קיצבה מכובדת)
אשתי גילתה לפני מספר שנים כי היא נמשכת גם לנשים אני קיבלתי את זה בהבנה ואף אפשרתי לה להנות משתי העולמות
היתה תקופה שהיתה לה בת זוג ויש לה המון חברות מהמגזר והיא יוצאת למסיבות המיועדות ללסביות ומתרועעת איתן עם כל זה אין לי בעיה
הבעיה מתחילה כשהיא עוברת את הגבול ומתחילה לפגוע בי כבעל ובילדים ואז אני מבקש ממנה להפסיק את הקשרים הספציפיים שמוגזמים וכאן נוצרת בעיה ומלחמות עולם
לציין שאני מתפקד בבית ומטפל טיפול מלא בבית ובילדים ושהיא עובדת במשרה מלאה
יש לה חברה קרובה שבעבר היא שיקרה מספר פעמים עלי על מנת להיות איתה ואני לא מוכן לקבל את זה יותר וביקשתי ממנה לנתק איתה את הקשר מצד אחד קשה לה לנתק איתה את הקשר ומצד שני אני לא יכול לסבול את אותה החברה והודעתי לה שזה או אני או היא וזה המשבר האחרון שלנו
עוד בעיה שאשתי רוצה לצאת המון אם זה לפעילות ספורטיבית שהיא משתתפת בה או לביקורי חברות ויוצא מזה שאני נמצא כמעט כל ערב לבד בבית לאחר ימים ארוכים לבדי כשאני מעיר לה בנושא היא טוענת שאני מגביל אותה והיא מרגישה שהיא חייה עם אבא שלה
האם אני מגזים דורש יותר מדי? יש סיכוי לקיים קשר זוגי בתנאים שנוצרו? אשמח לשמוע דעות
עוד אני רוצה לציין כי מהצד שלה היא אומרת שאני כל הזמן משתלט לה על החיים אומר לה מתי לצאת ובאיזה שעה לחזור ומכתיב לה הכל בחיים והכל אנו עושים כמו שאני רוצה, היא מרגישה כי חייה עם אבא ולא עם בן זוג

ד"ר אורן חסון
לבחור דרך חיים
05.08.2014 • 00:37

אביב יקר,
מן הסתם, היא באמת לא חיה עם בן זוג. לא בהכרח בגללך, כמו בגלל מה שהיא מרגישה. משום מה, יותר קל לגברים כאשר האשה שלהם מתאהבת באשה, או בוגדת עם אשה, מאשר לנשים כאשר בן זוגם עושה זאת עם גבר, ויותר קל להם כאשר בת הזוג שלהם עם אשה, מאשר כאשר היא עם גבר. אלא שפרט למוסכמות, ופרט לסיכון של כניסה להריון ממנה, מדובר באותו הדבר - באפשרות של התאהבות ורגש עמוק עם אדם אחר, שפוגעת בזוגיות. כי חלק מההתאהבות הוא הרצון להיות עם האדם האהוב, ואז, כשאתה רוצה שהיא תתפקד יותר בבית, או תהיה איתך, אתה מגביל אותה במשהו שהוא מאד חשוב לה. לכן היא מרגישה שאתה תופס את מקום אביה שאולי הגביל אותה בגיל 16, מאשר שאתה בן זוג אהוב.יש לכם בעיה זוגית משמעותית, וחשוב שתלכו לייעוץ זוגי קודם כל כדי להבין את המשמעויות של הקשרים שיש לכם או שאין לכם, להבין מה תפקיד הזוגיות שלכם בחיים של שניכם, ומה אתם רוצים לעשות בהמשך. בעזרת כל ההבהרות הללו, תצטרכו גם ליצור תקשורת טובה יותר, בכל דרך חיים שתבחרו ללכת בה, כי כרגע התקשורת לקוייה מאד. אם לא למענכם, אז לפחות למען הילדים שלכם, כי שניכם תמשיכו להיות ההורים שלהם לכל חייכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083