בגידה, נוסטלגיה וזוגיות - מה עושים?
יעקב
חיה בעבר
⌄
הייתה לי חברה 3 שנים וזו הייתה זוגיות מיוחדת.
לקראת הפרידה היא התחילה לומר לי שהיא מבולבלת וזה לא כמו פעם.
היא ביקשה הפסקה לעצמה ואמרה לי שאני אהבת חייה והיא לא רוצה לאבד אותי אבל היא צריכה זמן לעצמה.
אחרי שבועיים שהיא לא התקשרה גיליתי שהיא בגדה בי ומטפחת זוגיות עם האקס שלה מגיל 16.
היא מצטלמת איתו בכל מיני מקומות מיוחדים שהיוו אבן דרך בזוגיות שלנו ואפילו משחזרת את אותן תמונות שנהגה לעשות איתי.
היא ממשיכה לכתוב סטטוסים על תמונות שלעולם לא יחזרו ורק אם היה אפשר לחזור לאותו רגע שבו הייתה מאושרת.
האם היא לא מכבדת את הקשר? למה היא חווה איתו מחדש את מה שאנחנו חווינו? למה היא לא חווה חוויות חדשות?
האם היא לא מכבדת אותי? מבחינתה 3 שנים היו אוויר? היא אפילו לא לקחה זמן לעצמה בין מערכת היחסים שלנו לבין מערכת היחסים איתו. הרי אומרים ששלב הפרידה והזמן לבד חשובים נורא עבור זוג שנפרד כדי לגלות את עצמו מחדש.
הרבה שאלות של למה?
ד"ר אורן חסון
ביטחון בך
⌄
יעקב יקר,
כתבת ש"היתה" לך חברה. השתמשת בלשון עבר. עוד לא ברור לי למה. לפי דבריה, היא לא רוצה לאבד אותך, או לפחות היא לא רוצה לאבד את האפשרות שתחכה לה, אם תחליט להיות אתך. כתבת גם שהיא "בגדה בך" ו"מטפחת זוגיות" עם האקס שלה. אבל אני עוד לא בטוח מה הבגידה הזו מכילה. האם היא (1) רק שחזור של מקומות ורגעים, בשל נוסטלגיה ורצון להיפרד מהם לפני שתהיה איתך? האם (2) זה כולל סקס וניסיון לחזור אליו? האפשרות הראשונה אולי מכוונת לקיים את הזוגיות אתך ולאפשר לה להיפרד מהרווקות שלה. האפשרות השניה אומרת באופן ברור יותר שהיא רוצה לבחון אפשרות אחרת שהיא חושבת שאולי עומדת על הפרק, ושאולי אתה ברירת המחדל שלה אם זה מה שיישאר. אני לא יודע מה נכון יותר.חסרה תקשורת ביניכם על הרקע הזה, ואני גם מבין למה. היא לא רוצה לפתוח ולספר את הכל, כדי שלא לאבד אותך לפני שהיא באמת מוכנה לזה. האם תוכל לחכות בסבלנות עד שתשוב אליך ותהיה שלמה יותר עם זה? זו שאלה שאתה צריך לדעת לענות, כי זה גם אומר לדעת להתגבר על הפגיעה הכרוכה בבדיקות שהיא בודקת עם עצמה ועם הנוסטלגיה שלה. האם אתה יכול?אם לא, כדי לומר לה, ולדעת לשים את הגבול. לא בגלל שאתה חזק ומנסה לכפות עליה את מה שאתה רוצה, אלא דווקא משום שאתה חלש ומתקשה להתמודד עם החיפושים האלה שלה, וכי אתה רוצה לדעת שהיא בטוחה בך. ואל תפחד מזה. דווקא ה"חולשה" הזו שלך מעידה על הצורך שלך בה, ואמורה לתת לה ביטחון בך.