בגידה: מה גורם לנשים להימשך לגברים אחרים?
מיתר28
עיניים טובות
⌄
שאלה לי,אני נשואה כבר 6 שנים,בת 29,ללא ילדים .העניין הוא שבעלי,איך אני אגיד את זה?טוב לב מדי.....כשאני מסתכלת לו בעיניים אני רואה רק טוב,ואז אני מתחילה לרחם עליו,ולאהוב אותו באופן לא מיני.כמו שאוהבים ילד.הבעיה היא שאני רוצה להכנס להריון,וזה מקשה עלי את העניין.קשה לי לשכב איתו במטרה ליצור ילד,כי אני לא רואה בו בעל כזה שמגן,גברי,ואבהי,אלא יותר סבא טוב כזה.אני יודעת שזה מופרע,אבל רק עכשיו לקראת ההריון זה התחיל להציק לי.מה אני עושה??
ד"ר אורן חסון
לא טעון מספיק בטסטוסטרון?
⌄
מיתר יקרה,
את לא הראשונה שזה קורה לה, וגם לא תהיי האחרונה. אבל תרשי לי לספר לך משהו, שאולי ייתן לך נקודת אור אחרת על הדברים. על פי מבנה הלסת והפנים, אפשר לקבוע עד כמה גבר היה עשיר בטסטוסטרון בעת ההתבגרות שלו (לסת מרובעת, שפתיים צרות, עיניים מאורכות), כשם שאפשר לזהות באשה את האסטרוגנים. מתברר שנשים מעדיפות לקשר קבוע גברים שהם קצת יותר טסטוסטרוניים מהממוצע. אבל לסטוץ, הן מעדיפות גברים עוד יותר טסטוסטרוניים. יותר מזה, כשנשים מבייצות, כלומר, כשהן פוריות, הן גם כן מעדיפות גברים יותר טסטוסטרוניים, ובנוסף לזה הן גם מיניות יותר מאשר בשלבים אחרים של המחזור. כלומר, נשים מעדיפות לנישואים גבר גברי, אבל לא מדי. אבל כשהן פוריות, הן נמשכות לגבר גברי יותר (בהגדרה, הוא הופך להיות "מושך" יותר). כתבתיכאןעל קצת על בגידות של גברים, וכתבתי על זה עוד כהנה וכהנה במקומות אחרים. הנטיה של נשים להימשך לגברים אחרים, גבריים יותר, ובעיקר כשהן מחפשות אב גנטי, במודע או שלא במודע, היא נטייה טבעית. אבל כאשר הזוגיות שלהן טובה, הן נוטות פחות לממש אותה, מהסיבה הפשוטה שיש להן הרבה מה להפסיד. כשהזוגיות לא טובה, הכעס, המרירות, העלבון והטינה מקלים על האפשרות של בגידה. ולכן כתבתי שבתנאים המתאימים, הנפשיים והסביבתיים, בגידה היא דבר אפשרי. אני לא יודע אם ההסבר שלי לתחושה שלך יכול להקל עלייך, ולאפשר לך לשחרר את הלחץ. אני מאמין שלפחות העובדה שתביני שאת לא מופרעת, תקל עלייך לקבל את בן זוגך, ואולי גם בהבט הזה. אם לא, ואם זה קשה לך מדי, נסי טיפול כדי לשנות, או לעצור את הדהירה, ולחפש לך גבר חדש, שתוכלי לחיות איתו יותר בשלום.
ד"ר אורן חסון
יתרונות של גבר מסור
⌄
מיתר יקרה,
רציתי להוסיף עוד מילה, לפני שאשלח אותך למחשבות על מה שאת רוצה או לא רוצה:בחרת את בן זוגך, לא בגלל שהוא מצ'ואיסטי, אלא דווקא בשל התכונות הלא מצ'ואיסיטיות שלו, שאולי הופכות אותו לגבר מושך פחות בעינייך, אבל לבטח בן זוג יותר נאמן ויותר נוח לאורך זמן, וכנראה גם אבא מסור יותר.
מיתר28
יתרונות של גבר מסור
⌄
שלום
דר' חסוןאתה צודק במה שאתה כותב,כשאני חושבת על זה,אני נזכרת שהמחשבה שעברה לי בראש בפעם הראשונה שנפגשנו,היא שאם אני רוצה חיים מסודרים בלי הפתעות,עם בעל נאמןאמין,וטוב,זה האחד.אבל ידעתי בתוכי שהוא לא מישהו שאני נמשכת אליו נאמר בצורה ממש מינית כמו שקרה לי לא פעם בחיים עם גברים אחרים.השאלה היא איך אני נכנסת להריון במצב כזה?
ד"ר אורן חסון
לצמצם לעצמך את האופציות האחרות
⌄
מיתר28 יקרה,
החלטת מיהו בן הזוג האידאלי לך, אלא שאת לא עומדת בבחירה שלך עצמה. עד היום היה לך קל, יחסית לפחות, לקיים איתו יחסי מין, ועכשיו, כשאת יודעת שזה מה שיקבע איך ייראו הילדים שלך, את נמשכת אליו פחות. את צריכה להחליט מה חשוב לך יותר, ואם הזוגיות הזו חשובה לך יותר, את צריכה להפסיק להסתכל על גברים אחרים, וללמוד להתמקד בו בלבד. ואם לא תוכלי, או שתלכי לטיפול כדי להבין את עצמך קצת טוב יותר, ולבחון את עצמך, בעזרת איש מקצוע, אם את יכולה להביא ילד מבן זוגך.