בגידה ושליטה בזוגיות
יונית
זמן החלמה מבגידה
⌄
בת 37, נשואה+2 (6 ו-9)לפני 4 שנים בגדתי בבעלי (קשר שנמשך כחודשיים, התגלה לבעלי ונפסק מאז).מאוד פגעתי בבעלי (אם כי היו לזכותי נסיבות מקלות), הלכנו לייעוץ ואנו עדין יחד.עברו מאז יותר מ- 4 שנים ועד היום זוהי מאין "נקודה שעומדת לזכות בעלי", הוא לא מפרגן לשום יציאה שלי מהבית בערב בלעדיו, לפעמים מתקשר לוודא שאני אכן אצל החברה שאמרתי שאני אהיה אצלה, יש מצב בלתי נסבל שאם אני נעדרת מהבית (לקניות למשל) לזמן ארוך מדי לטעמו הוא מעיר לי כשאני חוזרת - מעניין איפה היית? ואני בפרוש בלחץ להגיע הביתה מהר....יש מקרים שאני לא לוקחת איתי פלפון ואמרתי לו שאני לא לוקחת פלפון כי אני לא רוצה שיחפשו אותי כל 5 דקות. במקרה אחד כשלא היה איתי פלפון הוא התקשר לבית של החברה (בחצות) כדי לדבר איתי.לאחרונה הודעתי לו שאם יש לו חשדות שישאיר אותן בלב שלו כי לי אין כוח יותר לשמוע עליהן ואני חושבת שהוא מנסה כך לשלוט בי. וגם אני התחלתי לזרוק לו לפעמים הערות "מעניין איפה היית? וכו'"בעלי עובד שעות ארוכות ומרבה בנסיעות לחו"ל. במשך היום הוא "לא בודק איפה אני". הנושא עולה בדר"כ כאשר הוא נשאר עם הילדים בבית ואני יוצאת.האם מדובר עדין בחוסר אמון? נסיון לשליטה? 4 שנים זה לא מספיק זמן כדי שהפצע יגליד?הודה להארותיך!
ד"ר אורן חסון
מאבק כוחות
⌄
יונית יקרה,
ברור שכתוצאה מהבגידה שלך, התנאים שלך בזוגיות "הורעו", ובהחלט הוא מנצל זאת לשליטה.לפני כמעט שנתיים, עוד לפני שהוזמנתי לפורום הזה בסטארמד, ייעצתי בפורום ב-nrg(האתר של מעריב). פנתה אלי מישהי תחת הכינוי היקורי בשאלה מאד דומה. אני מציע לך לקרוא את שני ענפי השיחה המרכזיים איתה, בקישוריםכאן, וההמשךכאן.התשובות שלי, אגב, הן תחת הכינוי "Doc".
יונית
תודה על הקישור
⌄
זה בהחלט עזר.אם כי הייתי רוצה לשמוע דעתך לשאלה:האם אחרי 4 שנים (!) שבהן בפרוש הוא לא יודע איפה אני בחלק גדול של היום, האם עדין מדובר בתסריטים של חוסר אמון המתרוצצים בראשו (שמתעוררים דוקא כשהוא עם הילדים בבית ואני מחוץ לבית - ולא כשהוא בעבודה בחו"ל.......????)
ד"ר אורן חסון
ניצול או חשש מבגידה?
⌄
יונית יקרה,
לפי מה שאת מתארת, עושה רושם שאת יודעת את התשובה. אני לא יכול לדעת זאת יותר טוב ממך, כי את היא זו שחיה איתו. אם מה שאת מנחש זו באמת התחושה שלך, אז כנראה שזה נכון. סמכי על התחושה שלך.
חגיתוש
חייבת תשובה מהירה
⌄
שלום
אני בת 30 נשואה ואם ל2 לפני בערך כ3 שנים יצא לי לבגוד בבעלי {אם כי היה מגיע לו יותר}בתקופה זו אני ובעלי היינו מאוד רחוקים זה מזו ואף הקשר בינינו היה "קר"לגמרי ואחת לחודש וחצי בערך היינו נפגשים התגלגלו הדברים ושוב חזרנו להיות יחד בעלי לא יודע על הבגידה ומאז אני נתקפת חרדה +דכאון למה עשיתי את זה?ומה יהיה אם זה ייודע לו?אני מאוד מוטרדת מזה ולא מצליחה לשחרר את זה ממני אני לא בקשר אם אותו אדם ולא יכולה לחשוב על בגידה נוספת....מה עלי לעשות כדי להתמודד עם המצב הזה אני ממש מיואשת ומצטערת ואף מקללת את היום בו זה קרה אנא יעצי לי איך להמשיך את היום מבלי לחשוב על זה{בעלי הוא אדם קר לא מתחשב אין בנינו אהבה אין פרגון מצידו אגואיסטאבל בכול זאת מטרידה אותי המחשבה למה עשיתי זאת........תודה המיואשת
יונית
חייבת תשובה מהירה
⌄
את בעצמך אומרת שעשית את זה כי בעלך הוא אדם קר, אגואיסט, לא מפרגן - ויתרה מזה - זה הגיע לו ואפילו יותר ......כך שאולי רצית להעניש אותו אבל בעצם הוא לא נענש כי הוא לא יודע.... (ולדעתי גם עדיף שהוא לא ידע!!!!)אני לא מבינה למה זה אמור להתגלות לו אם את לא בקשר עם אותו בחור? אני במקומך הייתי משאירה את העניין הזהלעצמי בלבד- על מנת שזה לא יתגלה לו.את הנעשה אין להשיב- ויכול להיות שדוקא הרומן שלך החזיר אתכם להיות יחד??? לא הצער ולא הקללות ישיבו את הגלגל אחורה, מותר לפעמים לסלוח/לשכוח.