בגידה ושיקום זוגיות: עצות ופתרונות

תאריך פנייה: 04.03.2013 מס׳ הודעות: 8
חיפוש נושא
ליאת
איך מתגברים על אהבה אסורה
04.03.2013 • 15:49

שלום
לך,החודש הסתיים לו קשר זוגי "אסור" שהיה לי ולמרות שהרציונל אומר ש/זה לטובה אני לא מצליחה להרים את עצמי.עובדות קצרות: אני נשואה פלוס ילדים, הוא נשוי פלוס ילד, שנינו ידענו שכל עוד הילדים קטנים אנחנו לא מעוניינים לעזוב את הבית.שנינו לא מרגישים רגשות אהבה כלפי בני הזוג שלנו ושנינו אוהבים מאוד אחד את השני כבר מס' שניםבנוסף, לפני שהקשר התחיל היינו חברים טובים מאוד.איך מתגברים על האובדן הכפול? של החבר הטוב ושל "בן הזוג"איך עושים זאת בלי יכולת "להתפרק" כיוון שהכול סודי,איך מתגברים על האהבה שנגדעה לא מפני שאחד מהצדדים לא אוהב אלא כי פשוט אי אפשר לקיים אותה יותר.איך להמשיך כשאני יודעת שאינני נמשכת לבן זוגי?בד"כ כזוגיות מסתיימת, מסתכלים קדימה בתקוה למצוא זוגיות חדשה, כאן זה בלתי אפשרי (אינני מעוניינת להיכנס לרומן בשנית)אשמח למילות עידוד

אלה
איך מתגברים על אהבה אסורה
05.03.2013 • 09:57

שלום
לך ....אני מבינה אותך כי הייתי שם 8 שנים...בתוך המערכת האסורה הזאת שאת קוראת לה ..אהבנו מאוד, לשנינו היו משפחות וילדים...נפרדנו כי זה לא יכל להימשך יותר, עם הזמן הכל נהיה מסובך יותר ויותר...אני רק רוצה להגיד לך דבר אחד...זה מאוד קשה בהתחלה, מאוד, אבל הניתוק והזמן יעשו את שלהם...את תראי....בהצלחהתבכי ותתפרקי ברגע שאת יכולה , זה יקל עליך, בדוק :)

ליאת
תודה רבה
05.03.2013 • 10:42

ואוו 8 שנים זה המון ואני מניחה שהילדים היו גדולים..לא הייתם בקשר בכלל?איך חזרת ליחסים תקינים עם בן הזוג? (אם זה בכלל קרה..)תודה רבה!

אלה
תודה רבה
05.03.2013 • 11:24

כשהתחלנו היה לו רק ילד אחד ועם הזמן נוספו ילדים גם לי וגם לו...עברנו הרבה דברים ביחד, המון..כמו שאת אומרת..היינו חברים הכי טובים ...אך עם הזמן הילדים גדלו, ענינים התחילו להסתבך, נהיה יותר ויותר קשה לשנינו...היו גם תקופות שרצינו לזרוק את הכל ולהיות ביחד...אבל לשנינו המשפחה היתה החשובה מכל...כרגע אנחנו לא בקשר בכללעם בן זוגי חזרתי ליחסים תקינים, כי כשרוצים ומשקיעים זה קורה...כי בסופו של דבר אם יש טיפה אהבה ביחסים, הכל יכול להשתנות, בכל היחסים יש עליות וירידות , צריך לדעת להעריך את בן זוגך ולנסות לעשות את המקסימום בכדי שזה יצליח גם אם זה רק בגלל הילדים כי בסופו של דבר הם החשובים ביותרזאת דעתי , יש כאלה שיגידו אחרת...

ד"ר אורן חסון
לראות את השיפורים הקטנים
05.03.2013 • 21:31

ליאת יקרה,
אני מציע לך לקרוא את המאמר שלי,הבגידות ההרסניות ביותר הן אלו שלא מתגלות, ובעיקר לשים לב לסופו - על הניתוק הרגשי שנוצר ומעמיק כתוצאה של בגידות שכאלה. הוא זה שמקשה על הטיפול בו אחר-כך. ואת צריכה להחליט החלטות קשות, כי להיכנס לשיממון רגשי זה דבר קשה. האם להיפרד כדי שתוכלי להרגיש משהו מחדש? האם להישאר ולהשאיר את המצב כפי שהוא? האם לנסות לשקם את הזוגיות שלך למרות שכבר התרחקת ממנו מרחק רב? - ליאת נותנת לך תקווה, שהדבר אפשרי, לפחות במידה סבירה לזוגיות, גם לאחר ריחוק רגשי שנוצר מבן זוגך. אבל זה תהליך איטי שייקח זמן. אולי כדאי ללכת ליעוץ זוגי, ולפחות לנצל את המקום שבו את נמצאת, ואולי את המקום שאליו את לא רוצה ללכת(שיממון רגשי), כדי לטלטל משהו במערכת הזוגית שלכם, ולשפר את מה שצריך לשפר. ראי גם משהו אחר שכתבתי רק השבוע, עליצירתיות בזוגיות: להשתמש בבעיה כאמצעי לפיתרון. והרבה, הרבה סבלנות: לראות קדימה את השיפורים הקטנים, ולא להתייאש מהדרך הארוכה שיש ללכת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ליאת
תודה לך אבל שאלתי הייתה
06.03.2013 • 08:15

איך מתגברים על האהבה האסורה שהסתיימה?
אני צריכה קודם כל להתגבר ורק לאחר מכן לנסות להשקיע בזוגיות הקיימת

תודה

ד"ר אורן חסון
המסגרת המשפחתית שלך
06.03.2013 • 10:33

ליאת יקרה,
בודאי שזה קשה, כמו בכל פרידה. ולך במצבך זה אולי אפילו יותר קשה, כי את צריכה להסתיר את הכל, ואת לבד יותר למרות שאת לא לבד. זה לוקח זמן.אבל יש לך משפחה, אל תפסיקי לחיות. השתמשי בחיוניות הזו שיש במשפחה כדי לקבל משהו אחר, ולהבין שיש עוד דברים חשובים בעולם. ועם הזמן, חשוב שלא תוציאי דברים כנגד בן זוגך, אלא לקבל אותו ולנסות להתחבר אליו שוב. ואל תשכחי שגם אם הוא לא יודע דבר, אין ספק שהוא הרגיש ממך ריחוק. קשה שלא, ולכן שלחתי אותך לקרוא את המאמר על הבגידות שלא נתגלו. את חייבת לעשות את שני הדברים במקביל, אם את רוצה המשך חיים סבירים לפחות, אם לא יותר, במסגרת המשפחתית שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ליאת
המסגרת המשפחתית שלך
06.03.2013 • 12:20

תודה רבה :)