בגידה ושיקום זוגי: מה עושים?

תאריך פנייה: 02.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבלת
האם יש סיכוי ?
03.05.2006 • 00:36

ד"ר חסון שלום,
יצא לי קצת ארוך, מצטערת מראש.אני נשואה מזה 3 וחצי שנים ויש לנו ילד בן שנתיים וחצי.לפני 3 חודשים גיליתי בגידה של בעלי בי (חד פעמית) - ובעקבות הארוע - הוא עזב את הבית לבקשתי ו"לקחנו זמן" להבין מה קורה. בינתיים הוא שכר דירה בעיר אחרת, רואה את הילד הרבה מאוד, כמעט כל יום, אך עם הזמן שעבר - מצב היחסים בינינו רק הלך והסתבך.בעלי חש מבולבל בגלל הרגשות שהובילו אותו לבגוד (חיפוש אחר עניין וריגושים, ושבירת שיגרה ושעמום, לאו דווקא מיניים) והוא כרגע דיי הגיע למסקנה שהוא אוהב אותי מצד אחד ורוצה משפחה וילדים, אבל מצד שני לא בטוח שמערכת יחסים זוגית בכלל מתאימה לו כרגע ושלמעשה - ה"תנאים" שהובילו לבגידה עדיין קיימים...לגביי - אני מרגישה נבגדת מאוד - בגידה מתמשכת, גם הבגידה הפיזית מלפני 3 חודשים וגם העובדה שהוא לא ממש רוצה אותי ולא נלחם עליי. בעקבות הפרידה חשבתי רבות גם על הקשר שהיה לנו לפני-כן ויש הרבה דברים שבדיעבד לא נראה לי שהיו בריאים ולא הייתי רוצה שיחזרו בעתיד בקשר זוגי שלי (איתו או עם כל אחד אחר).כרגע הגעתי למסקנה ש"הזמן" לא מוביל אותי לשום מקום, אלא רק מותיר אותי יותר ויותר מאוכזבת ממנו, ומרגישה נבגדת ובודדה. אמרתי לו שאני מעוניינתאוללכת לטיפול זוגי ע"מ שנבין שנינו אם יש בכלל עתיד לקשר (ואם כן - נעבוד עליו כמובן)אולהתגרש, מכיוון שבתחושת הבטן שלי - אני מרגישה שהוא יכול "למשוך" אותי ככה עוד הרבה זמן וזה לא מתאים לי. אני רוצה זוגיות בחיי ועוד ילדים...הוא ענה שלא נראה לו שטיפול זוגי זה הדבר הכי נכון בשבילו בנקודת הזמן הנוכחית (כי כאמור הוא לא מבין בכלל אם הוא מעוניין בזוגיות, בלי קשר אליי) - אבל אם אני רוצה וזה נראה לי חשוב - הוא מוכן שננסה.ועכשיו סופסוף לשאלה:האם נראה לך שיש בכלל סיכוי פה לטיפול זוגי ? יש בי איזה חלק פנימי שמרגיש ש"חבל על הזמן" (בגלל איך שתיארתי שבעלי מרגיש כרגע בקשר לזוגיות) ועם זאת - יש לנו לדעתי כן בסיס של אהבה חזקה וכאמור ילד משותף.מרגישה מאוד מבולבלת...במידה ונראה לך שכדאי לנו ללכת לטיפול - הייתי שמחה לשמוע על איזה סוג של טיפול אתה ממליץ לנו.הרבה תודה מראש,המבולבלת האופטימית (-:

ד"ר אורן חסון
תלוי כמה הספקתם להתרחק זה מזו
04.05.2006 • 00:30

מבולבלת יקרה,
לפעמים תגובה חריפה מדי למקרים של בגידה היא דבר לא מוצלח, אם רוצים למצוא פתרון במסגרת הזוגיות, ואם רוצים לשקם אותה. הוצאתו מהבית "כעונש", אינה פתרון טוב, כי כי כשאת לא מבטיחה לו שהוא יחזור הביתה, הוא כפוי להתחיל לחשוב על אלטרנטיבות, על תכנון עתידי בלעדייך. אחר-כך, כבר הרבה יותר קל לעזוב.לכן, "הזמן" לא הוביל לשום מקום חיובי, אלא רק הרחיק אתכם זה מזו. לכו ליעוץ זוגי, גם, בין היתר, כדי שיבין אם הוא רוצה את הזוגיות שלכם. תביני שיעוץ זוגי אינו מבטיח זוגיות, אבל הוא יוציא אתכם ממצב של חוסר ודאות, ואולי גם מדרך שנקלעתם אליה בלי רצון. וברור לי שאת בבעייה, כי את כבר כמעט מתחננת שיחזור, וכמעט מוכנה לעשות הכל כשיחזור, כשהוא זה שבגד בך. הטקטיקה שנהגת בה הפכה לכם את היוצרות. יעוץ זוגי יכול לתת לשנות דברים, אבל, כפי שאמרתי, הוא גם לא מבטיח זוגיות בסוף הדרך. תלוי כמה הספקתם להתרחק זה מזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083