שליטה בזוגיות: איך להשתחרר?

תאריך פנייה: 03.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חלי
לא יודעת מה קורה
03.05.2006 • 11:25

שלום,
אני וחבר שלי נמצאים ביחד כבר שנתיים לאחרונה יצא לנו לדבר וזה היתגלגל לריב בריב חבר שלי אמר לי שהוא אוהב אותי טוב לו והכל אבל הוא מרגיש שכאלו הוא לא רואה אותנו יחד בעתיד, הוא טוען שהוא יודע שמתישהו ניפרד. כמו-כן הוא אומר שהבעיה היא לא בי אלא בו, הוא אומר שכל חברה שתהיה לו הוא יודע שמתישהו הם יפרדו. אני אוהבת אותו ממש כמו באותו יום שהיאהבתי בו , אני מיתרגשת והכל אבל אני לא יודעת איך להמשיך עם עצם הידיעה שהוא יודע שמתישהו ניפרד כי אני לא חשבתי ככה לפני, אני כן רואה אותו כמישהו לעתיד שלי ואני מרגישה שאם הוא חושב ככהאז אני סתם מבזבזת את הזמן שלי איתו. דיברנו על זה ואף ניפרדנו לשבוע, היה לנו ממש קשה וכשניפגשנו הוא בכה לי והוא אמר שכשהוא רואה אותי או שכשהוא מדבר איתו הוא מיתחרפן (מבחינה חיובית) והכי כייף לנו ביחד בעולם אבל הוא לא יודע מאפה הדעה שלו באה והוא גם לא מצליח לשנותה.אני ממש מיואשת גם אני מרגישה שעכשיו קצת ירד לי ממנו, יש ימים שאני מדברת איתו ואני מרגישה מן הרגשה שאין לי יותר כוח אליו וכל מיני כאלה.מה עלי לעשות? איך עלי להמשיך? האם אני צריכה להמשיך איתו למרות שאני מרגישה שאני מבזבזת את זמני (אני אוהבת אותו המון ולא רואה את עצמי עם אחר אבל הוא טוען שהוא לא רואה את עצמו ככ הרבה זמן עם מישהי.. כי אנחנו רק בני 20 וחושבים על חתונה לפחות עוד איזה 5 שנים)???? או שאני צריכה לעצור את הקשר עכשיו כדי לא להיקשר אליו יותר למרות שאני לא יודעת בכלל מתי ניפרד (זה יכול להיות עוד חצי שנה, שנתיים..)????אני גם לא יודעת מאפה זה נובע אצלו כי בחיים לא שמעתי אותו מדבר כך וגם לדעתי הוא אף פעם לא חשב כך אלא רק לאחרונה??ומה עם הרגשות שלי? למה אני מרגישה שפתאום ירד לי ממנו.. ? אולי כי הוא יכזב אותי קשות???תעזרו לי בבקשהאני כבר כולי מיואשת מהמצב..תודה רבה וחד שמייח!

ד"ר אורן חסון
מישהו לומד לשלוט דרך נקודה כואבת
04.05.2006 • 00:40

חלי יקרה,
ככל שתכעסי עליו יותר, כך יירד לך ממנו יותר. אבל יכול להיות שאת יכולה להרגיע קצת את המצב.ראי, אתם בני 20, וממילא לא תכננת להתחתן אלא בעוד חמש שנים לפחות. אז אל תתרגשי מהדברים שלו. להפך. כאשר הוא אומר לך שהוא יעזוב כל חברה שלו לאחר זמן, מה הוא יודע? הוא בן 20! אין לו עדיין מושג מה הוא יחשוב בעוד שנתיים או חמש, ובודאי שלא בעוד 10 שנים. אבל הוא מכניס אותך ללחץ, ואת מתחילה להזיע, ואז הוא שולט בזוגיות הזו (כלומר, את עושה מה שהוא רוצה, כדי לרצות אותו, וכדי שירצה אותך יותר). הוא מחליט מה קורה בה, ואת מרגישה שאת תלויה רק בו. יכול להיות שהוא בכלל למד לדבר על זה דרך התגובות שלך, והבין שכך הוא מלמד אותך שאת רוצה אותו יותר משהוא רוצה אותך.אני מציע שתצאי מהמשחק הזה. יש לך מספיק זמן לשחק משחקים כאשר תגדלו עוד קצת. ואם הקשר שלכם יימשך עוד שנתיים, ויהיו לך מזה שנה וחצי טובות מאד, תיהני ממנה. עדיין יישארו לך שלוש שנים למצוא מישהו להתאהב בו, ולהתחתן איתו, וזה הרבה זמן. ובינתיים, פשוט התעלמי מהנושא. מותר לך לפלוט פעם בארבעה חודשים משהו על תכונותיו הטובות של הגבר שיהיה האבא של ילדייך, ולהתעלם מהנושא ביתר הזמן. לא לעשות מזה תחרות של לחץ בנקודות כואבות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083