הבדלים במיניות: גורמים והשפעות
נתי
בעלי
⌄
אני יודעת שזה לא פורום סקסולוגיה אבל מאוד מאוד רוצה לשמוע את דעתך, אני קוראת כל הזמן את התשובות שלך ומאוד נהנית.אני ובעלי כשנתיים וחצי ביחד, בעלי מאוד מאוד אוהב אותי, קשור אליי, מספר לי הכול, אנחנו לא זזים אחד בלי השני מלבד שעות העבודה, כל פיפס קטן הוא מספר לי וכשאנחנו רבים (זה לא קורה הרבה) אז הוא ישר מתחנף ונהיה עצוב מכך.חיי הסקס שלנו טובים, בתחילת ההיכרות היינו שוכבים כל יום פעמיים ביום, בוקר וערב, וכעת התדירות ירדה, ובזמן הסקס היה אומר לי כמה שהוא אוהב אותי, את הגוף שלי ושכיף לו איתי ועוד ועוד, אך היום הפסיק "לדבר בסקס" לפני כשבועיים שוחחתי עימו על הנושא ושאלתי אותו האם הוא נמשך אליי ואמר "בטח, את יודעת שאני אוהב אותך" אז אמרתי לו : "כן, אך פעם היית אומר לי כמה שאתה אוהב את הגוף שלי וכו" והוא אמר זה ברור לא? מה אנחנו בני 16 ואני הגבתי בכך שתמיד רוצה להרגיש כמו בת 16 (אגב אנחנו בני 30+ ללא ילדים) ושגם שנהיה בני 60 אני רוצה שנחמיא אחד לשני ושלא נקח אחד את השני כמובן מאליו. הוא הובך מהתגובה שלי, הסמיק והעביר נושא....ובשיחה שאלתי אותו אם הוא נהנה מהסקס, אמר שמאוד ואוהב את האיכות אך מעדיף שנשכב פעם בשבוע כדי שתהיה התרגשות רבה יותר, אמר גם כי אף פעם לא היה אוהב לעשות סקס בתדירויות גבוהות יותר, שאלתי אותו אם כל הזמן היה כך? אמר שכן.יש לציין כי אני יוזמת ואני כן אומרת לו בזמן הסקס שאני אוהבת את הגוף שלו..היו לו מערכות יחסים ארוכות לפני: אחת 6 שנים, ועוד כמה.. וכשהכרתי אותו הוא אמר לי שאם האקסית זאת שיצאו הרבה שנים היה להם סקס טוב ושהוא נמשך אליה תמיד וכל פעם כמו בהתחלה (זאת אמר כשרק הכרנו...)מה גם שבתחילת היחסים היה נוהג להעניק לי מין אוראלי והיום כלל לא עושה זאת, עוד לפני שהתחתנו, אני לא שואלת אותו מדוע, מפני שלא רוצה להביך אותו, כל הזמן שאנחנו מדברים על סקס, הוא מובך ורוצה לסיים מהר את השיחה.אני לא יודעת איך לפרש את הנושא, האם אני צריכה לנהל איתו שיחה מעמיקה בנושא ולהגיד את כל מה שמפריע לי?אנא כתוב לי תשובה בבקשה ממך
ד"ר אורן חסון
השפעת קרני הגמא על הדחף המיני
⌄
נתי יקרה,
לאנשים שונים יש צרכים מיניים שונים, שחלקם נובעים מהבדלים הורמונליים, וחלקם בגלל סיבות תרבותיות. פרט לכך, גברים ככלל צורכים יותר מין מנשים ככלל (כפי שגברים גבוהים מנשים, לדוגמא), אבל תחום החפיפה הוא רחב, ובנוסף, אצל נשים המיניות משתבחת עם הזמן, בעוד שאצל גברים הליבידו פוחת עם הזמן (אבל, בדרך כלל המיומנות משתפרת). ואם תוסיפי עוד אלמנט אחד, שבדרך כלל מפחית את העוצמות המיניות הן בגברים והן בנשים – ההתרגלות לבן/בת הזוג, וגורמים חשובים מאד כמו לחצים נפשיים, לחצים של זמן ושל שעות שינה, ואת מבינה שיש גורמים שונים שיכולים להשפיע על הפערים שביניכם, וגם יכולים להסביר אולי את ההבדל בין התחושה שלו היום איתך, לתחושה שלו עם בת הזוג הקודמת שלו (בהנחה שהוא מדווח נאמנה את מה שהוא מרגיש). כך שמרוב גורמים שיכולים להשפיע, אין צורך בהכרח לייחס זאת לכך שהוא אינו מעוניין בך. יש, לעומת זאת, אפשרות לעורר במשהו את המיניות שלו ושלכם, על-ידי יצירת אוירה מתאימה, על-ידי דאגה לכך שיהיה לכם הזמן המתאים והפנאי לעשות את זה שלא על חשבון דברים אחרים, חופשות בסופי שבוע, וגם יצירת אוירה רומנטית באמצעים שונים, ואולי אפילו מינית יותר, על-ידי קריאה והתעניינות בספרים ובנסיונות לחדש. אבל כל זה צריך להגיע גם איתו ומרצונו, וללא לחץ שלך. ואם את מביאה הביתה ספר חדש, למשל, אל תתני לו אותו, אלא תמצאי תרוץ (ראית אצל חברה ולקחת בהשאלה), תקראי אותו ותשאירי אותו זמין גם לבן זוגך. או שתפתחי שיחה על משהו שראית שם, אם הוא לא קורא, ובעיקר אולי לשאול על המיניות של הגבר כפי שקראת שם, או "באיזה מקום", ולחלק איתו קצת מידע על המיניות של האשה, כדי ליצור שיחה "מאוזנת", שתעניין גם אותו. חשוב שכל זה יהיה ללא לחץ, כדי שלא יחשוב שהוא צריך לעמוד בציפיות.
נתי
השפעת קרני הגמא על הדחף המיני
⌄
ד"ר אורן חסון שלום,תודה רבה על תגובתך, הייתי רוצה לשאול אם בשל הרגשות שאני חשה היום כלפי היחס לסקס אצל בעלי ואולי גם הרגשת שינוי (בתדירות, בדיבורים בזמן הסקס שבהתחלה היו והיום כבר לא ועוד תחושות) האם בשל כך עליי פשוט לדבר איתו על הנושא ולהגיד לו מה שחסר לי ושאני מרגישה ירידה מצידו בנושא? או שאולי לא כדאי לדבר, אלא ליזום יותר? (אבל אז אני לא מרגישה כל כך טוב עם זה)יש לציין כי אנו מנסים להיכנס להריון ורק בימי הביוץ הוא יוזם סקס, משקיע, מבקש שנעשה מקלחות משותפות ואחר כך יש ירידה...
ד"ר אורן חסון
סקס מתוכנן
⌄
נתי יקרה,
כפי שאמרתי, גורמים רבים יכולים להשפיע, והנה הוספת במכתבך עוד אחד: סקס מתוכנן עלול לפגום ברצון הטוב. אז יש לכם סקס מתוכנן, שבו הוא "מגיע לעבודה", זה עלול להפריע בזמנים אחרים. אני לא בטוח שיעזור אם תגידי לו. גם כך הוא מרגיש מאולץ, בגלל המחוייבות בעת הביוץ. תני לתקופה הזו לעבור, ובינתיים, נסי פיתוי סמוי, ולא גלוי מדי. כלומר, היי סקסית, צרי אוירה מתאימה, ופה ושם גם זה בסדר שאת תזמי, אבל תני גם לו את הצ'אנס בזמנים אחרים.
נתי
אין כמוך!!!!
⌄
(הודעה ללא תוכן)